1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla ukupno proizvela 4 miliona EV, od toga milion u poslednjih sedam meseci!
Tesla ukupno proizvela 4 miliona EV, od toga milion u poslednjih sedam meseci!
2

Tesla ukupno proizvela 4 miliona EV, od toga milion u poslednjih sedam meseci!

2.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla je tokom protekle nedelje proslavila lep jubilej. Naime, tada je s proizvodnih traka sišao 4.000.000. primerak vozila s logotipom kompanije, ali je našu pažnju više privukla činjenica da je četvrtina od te brojke sklopljena u poslednjih sedam meseci. Neverovatno, zar ne?

Konstruktor elektromobila je tokom događaja posvećenog akcionarima, onog koji nosi naziv Dan ulagača, napomenu da mu je bilo potrebno dvanaest godina da dobaci do prvog miliona montiranih jedinica. Onda je zahvaljujući promociji Modela 3, što se zbilo u 2018. godini, bilo potrebno još dodatnih 18 meseci da se proizvedu još jedan milion automobila, a zatim i narednih 11 meseci da se dođe do kote od tri miliona baterijskih četvorotočkaša.

Server entiteta DriveTeslaCanada pruža podatak da je trenuni proizvodni kapacitet Tesle na nivou od 142 hiljade primeraka mesečno, što je ekvivalent kontingentu od 1,7 miliona automobila na godišnjoj osonvi. Dodatno, uz ojačanu tražnju kupaca usmerenu ka vozilima američkog brenda našeg imena, rastu proizvodnih količina je doprinelo i puštanje u rad takozvanih gigafabrika. One rade u Teksasu, Berlinu u Šangaju.

Naravno, Maskovi snovi deluju nadrealno, pa su ove cifre daleko od onoga što bi njega zadovoljilo. Ima čovek ideju da kompanija proizvodi 20 miliona vozila godišnje, s tim da se cilj želi dostići do 2030. godine. On je procenio da bi kompaniji bilo potrebno tuce fabrika (12) kako bi se do toga zaista i došlo.

Kompanija Tesla je jubilej obeležila objavom kratkog video klipa na kome se vidi orkestrirano oduševljenje proletarijata u Teksasu, što možete pogledati na nalogu koji Amerikanci neguju na Twitteru.

Inače, rukovodstvo Tesle planira da, pored gradnje novih fabrika širom sveta, pristupi proširenju pogona u postojećoj gigafabrici koja posluje u Nevadi. Tamo bi bila instalirana nova oprema zahvaljujući čemu bi postalo moguće na tom mestu sklapati kamion Semi, a takođe i nove baterijske ćelije.

AutoRepublika

(2223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Lud

BB

Fascinantno…