1. Home
  2. Vesti
  3. Škodina nova fabrika sa kapacitetom od 350.000 vozila na godišnjem nivou
Škodina nova fabrika sa kapacitetom od 350.000 vozila na godišnjem nivou
2

Škodina nova fabrika sa kapacitetom od 350.000 vozila na godišnjem nivou

397
2
Podelite sa prijateljima:

Šef Škode Bernard Majer, naveo je da će nova fabrika te marke imati kapacitet od 350.000 automobila za godinu dana. 

Lokacija za novi pogon još nije utvrđena, ali kao dva glavna kandidata figuriraju naša država i Turska. Volkswagen grupa potvrdila je da će Škoda preuzeti upravljanje novom fabrikom, te da će se na toj lokaciji osim modela češke marke proizvoditi i vozila ostalih brendova pod okriljem nemačke grupacije.

Prvi čovek češkog brenda izjavio je da će pored prve fabrike nići po potrebi i druga, pa da će se na taj način godišnji kapacitet povećati na ogromnih 700.000 vozila.

Majer je naveo i da još uvek nije definitivno odlučeno koja će dva modela odmah biti premeštena u novu fabriku, ali je kazao i da je najverovatniji ishod da će Seat Ateca i Škoda Karoq biti prvi automobili koji će silaziti sa novih proizvodnih traka.

„Ove godine ćemo imati lošiju prodaju nego što je očekivano, iz prostog razloga: ne možemo da napravimo više automobila. Naše fabrike rade u punom kapacitetu“, kaže Majer. On je dodao da je u 2018. godini zbog nemogućnosti veće proizvodnje izgubljeno oko 100.000 potencijalnih prodatih automobila.

Najveći problem je proces farbanja, koji je ujedno i usko grlo proizvodnje Škode u Češkoj. Zbog toga je prošle godine otvoreno novo odeljenje za farbanje automobila, jer je češka marka godinama slala desetine hiljada svojih vozila na farbanje u fabrike Volkswagena. Majer tvrdi da je u 2018. godini poslato 60.000 primeraka modela Fabia na farbanje u fabriku VW-a na severu Nemačke.

AutoRepublika 

 

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

i FCA srbija ima kapacitet od oko 300000 ili može da ima, pa prave 60K …. naravno škoda to bolje planira…

Ercegovac

Тако је, као што каже наука, не тражи се капацитет већ УПОСЛЕНОСТ.