1. Home
  2. Vesti
  3. Urus, Taurus i Auris prepreka za Aurus
Urus, Taurus i Auris prepreka za Aurus
1

Urus, Taurus i Auris prepreka za Aurus

767
1
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini, Michelin i Toyota nisu imale problem između sebe zato što su svojim proizvodima nadenuli imena iz naslova, ali im zato strašno smeta činjenica da su Rusi svoju superluksuznu limuzinu nazvali imenom Aurus.

Upravo to je razlog zbog kog je doveden u pitanje nastup ruskog proizvođača na tržištu Evropske unije sa nazivom pod kojim je početkom meseca, na Salonu automobila u Ženevi, javno predstavljen model Aurus Senat S600 kao i model Senat L700.

Iako tom prilikom, predstavnici Aurusa nisu mogli da publici ponude informacije o cenama premijerno prikazanih limuzina, niti o početku prodaje, formalni nastup na tržištima brojnih evropskih država je doveden u pitanje, barem pod aktuelnim nazivom. Proizvođač je obećao da će cenovnu listu predstaviti do sredine aprila, a prijem narudžbina na matičnom tržištu je otvoren od 15. februara.

Planirani početak masovne proizvodnje bi trebao da omogući da redovna prodaja zaživi tokom 2021. godine, s obzirom na to da su pogoni Sollersa u Elabugi već „rasprodati“ za ovu i sledeću godinu, što proizvođaču daje dovoljno vremena da preispita pod kojim će brendom na tržište Evropske unije, u slučaju da se nadležna tela saglase sa prigovorima zapadnih proizvođača i Toyote.

Ruski list Izvestia je dodatno objavio da je, za razliku od Biroa za intelektualnu svojinu Evropske unije, Aurus zaštićen od strane ekvivalentnog tela nadležnog u sledećim državama: Belgija, Holandija i Luksemburg, Letonija i Litvanija. Međutim, ukoliko pomenuti evropski Biro usvoji prigovore Lamborghinija, Michelina i Toyote, onda će verovatno naziv Aurus biti zabranjen na teritoriji cele EU.

Rusi za sada ne iskazuju nameru da popuste i najavljuju borbu iz svih raspoloživih pravnih oruđa, kako bi zadržali naziv marke za koju su se već očigledno vezali.

AutoRepublika

(767)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Бранило

Au = Злато , Rus = Русија = AURUS

Могу да им ….
На Истоку се сунце рађа.