1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari SF90 Spider – kabriolet sa 1.000 „konja“ (GALERIJA)
Ferrari SF90 Spider – kabriolet sa 1.000 „konja“ (GALERIJA)
0

Ferrari SF90 Spider – kabriolet sa 1.000 „konja“ (GALERIJA)

638
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač predstavio je kabrio izdanje hibridnog modela SF90. Ovo je ujedno i prvi kabriolet sa hibridnim pogonskim sklopom Ferrarija.

Kao što je to slučaj i sa kupe verzijom, i SF90 Spider raspolaže sa ravno 1.000 ks i 900 Nm. Ovakva snaga dobija se od ukupno četiri agregata. Jedne twin-turbo V8 pogonske jedinice i čak tri elektromotora. Tako SF90 Stradale ima pogon na sve točkove, a snaga se na njih prenosi putem osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

Što se tiče performansi, brend iz Maranela ističe da je ubrzanje do „stotke“ isto kao i kod kupe izdanja, odnosno da je za taj sprint potrebno 2,5 s. Kabriolet je nešto sporiji kada se radi o jurišu do 200 km/h koji obavlja za ravno 7 s, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

No, SF90 Spider ima daleko veću masu od kupe rođaka, jer se „ugojio“ 100 kg. Veća masa dolazi zbog dodatnih ojačavanja karoserije i mehanizma za podizanje/spuštanje krova. Ovaj potentni kabriolet ima ukupnu masu od 1.670 kg.

Unutar vozila nije bilo izmena u odnus na kupe izdanje. Glavna atrakcija je ogromna digitalna instrumentalna tabla od čak 16 inča na kojoj se može pronaći pregršt informacija, a impresivno je i koliko personalizovan može biti prikaz podataka na ovom displeju.

Ferrari navodi da će u ponudi biti i Asseto Fiorano paket, namenjen onima koji žele bolje performanse na stazi. Ovaj trim donosi nešto drugačije i tvrže ogibljenje, ali i dijetu koja skida 21 kg sa poprilično velike mase ovog vozila. Podrazumeva se da je ovakvo „mršavljenje“ postignuto korišćenjem ugljeničnih vlakana i titanijuma. Asseto Fiorano tako donosi zadnji spojler kompletno izrađen upravo od ugljeničnih vlakana. Osim toga opremljeni je i sa Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama.

AutoRepublika 

(638)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments