1. Home
  2. Vesti
  3. Ministarka Zorana Mihajlović uručila nagrade za „Auto godine u Srbiji 2019.“
Ministarka Zorana Mihajlović uručila nagrade za „Auto godine u Srbiji 2019.“
2

Ministarka Zorana Mihajlović uručila nagrade za „Auto godine u Srbiji 2019.“

319
2
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo izvestili ranije, žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije je izglasao Peugeot 508 za „Auto godine u Srbiji 2019.“, a kompletne rezultate i plasman možete videti ovde

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu su zvanično uručene nagrade, kako za automobil godine, tako i za neke druge kategorije. Naime, u cilju promocije čistih tehnologija i ekologije, nagrade su dobili Volkswagen e-Up! i Toyota Prius, kao najprodavaniji električni, odnosno hibridni automobil u Srbiji.

Pobedničke statue je osvajačima nagrada uručila ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović, koja je ujedno najavila subvencije vlade za kupovinu ekološki podobnih, električnih i hibridnih automobila, kao i razvoj infrastrukture, neophodan za njihovo uvođenje.

„Ono što mogu sigurno da obećam, to je da ćemo razmišljati i da već radimo na tome i verujem da ćemo sa vama raditi na temi subvencija, dakle podsticaja kada govorimo o kupovini hibridnih i električnih automobila, da ćemo raditi sve što je moguće, da infrastruktura u tom smislu bude onakva kakva je u svim delovima Evrope“, izjavila je Zorana Mihajlović.

Član žirija AANS-a iz naše redakcije je Pavle Barta, glavni i odgovorni urednik.

AutoRepublika

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ne mogu da verujem o čemu priča ova gospođa!!! Koje bre crne subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila??? Da li je to ideja, a očigledno da nam genijalci sede u vladi, da subvencionišemo zapadne (i dalekoistočne) kompanije? Mi, kojima isplaćuju zarade od po par stotina (bruto) evra na ime mesečnih zarada, dok svojim radnicima dele bonuse u visini dvogodišnje prosečne plate u Srbiji?!
Pa vladajuću garnituru čine komplet izdajnici, najmanje zbog Kosova, ovo što rade u ekonomiji je veleizdaja.

moron

Možda jedan svima nama blizak brend uskoro sprema neki hibrid, pa ministarka želi da stimuliše i korisnike bužetskih sredstava da pri budućim javnim nabavkama kroje „tehničke zahteve“ saglasno specifikacijama hibridnog sklopa, a ne kao sada, da moraju da u tehničkim zahevima napišu „Ваздушни јастук (air bag ) за возача и сувозача“ kako bi isključili sve ostale …
http://212.62.32.199/tenderi/Dokument/Fajlovi/28523_20214.pdf