1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes planira proizvodnju najskupljeg automobila u Americi ikada
Mercedes planira proizvodnju najskupljeg automobila u Americi ikada
0

Mercedes planira proizvodnju najskupljeg automobila u Americi ikada

372
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Maybach ima u planu pokretanje proizvodnje najskupljeg automobila ikada sklopljenog u Sjedinjenim Američkim Državama. Budući novitet će biti zasnovan na trećoj generaciji krosovera GLS.

Na taj način, Mercedes-Maybach GLS bi, sa cenom između 200 i 300 hiljada američkih dolara, postao najskuplji četvorotočkaš proizveden u toj državi. Jasno, skupoceni SUV će posedovati vrhunski organizovan prostor u putničkoj kabini, uz primenu novog info-zabavnog sistema MBUX i sve stavke bezbednosne opreme koje Daimler trenutno ima u portfoliju. U ovom trenutku, najskuplje vozilo u segmentu, koje se nudi na američkom tržištu jeste Rolls-Royce Cullinan, koji sa cenom startuje od 325.000 američkih dolara.

Veliki nemački SUV će pokretati poznata kompanijska V8 jedinica zapremine 4.0 litra sa najvišom specifikacijom u ponudi. Ono što izvršni direktor divizije Mercedes-Benza za američko tržište naziva “hallo car” će verovatno debitovati kasnije ove godine u Kini, uz početak prodaje najavljen za početak 2020, preneo je Automotive News Europe.

Naposletku, plan nemačkog proizvođača premijum automobila je da kupcima ponudi prestižne Maybach verzije svih modela dostupnih u Mercedesovoj gami, baš kao što je to slučaj sa performantnim AMG varijantama. Strategija neće biti primenjena samo na kompaktne modele koji nose trokraku zvezdu na poklopcu motora.

“Jednostavno ne mogu da zamislim Maybach izvođenje A klase. Ali zato kao vrh ponude luksuznih vozila, deluje mi potpuno logično da ponudimo najprestižnije varijante ”, rekao je izvršni direktor Eksler.

Ovo što čujemo u vezi velikog ultra luksuznog krosovera, deluje racionalno, posebno ako se ima u vidu da je Rolls-Royce predstavio Cullinan, da je Bentley debitovao sa Bentaygom, Lamborghini sa Urusom, a da Aston Martin radi na razvoju novog modela DBX. Povrh svega, i Ferrari je najavio svoje priključenje ovom ekskluzivnom segmentu.

Automotive News Europe je izvestio da je približno 7.500 ultraluksuznih prodato tokom prošle godine dok kuća AutoForecast Solutions predviđa rast prodaje vozila iz ove klase na cifru od 20.000 primeraka do 2023. godine. Oko 75% prodate flote iz segmenta tokom prošle godine, završilo je u Americi i Kini.

Budući veliki Mybachov SUV bi trebalo da se proizvodi u Daimlerovim pogonima u Alabami, odnosno na istom mestu gde tokom sledeće godine statrtuje proizvodnja modela podmarke EQ. Neposredno uz ovu fabriku se gradi i dvostruko veći pogon za proizvodnju baterija.

Još da dodamo da su proizvodni kapaciteti u Alabami limitirani na 300.000 vozila na godišnjoj osnovi.

AutoRepublika

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments