1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac ne odustaje od limuzina – debitovao novi CT5
Cadillac ne odustaje od limuzina – debitovao novi CT5
0

Cadillac ne odustaje od limuzina – debitovao novi CT5

304
0
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno Cadillac je obećao da će novi automobil ili specijana verziju već postojećeg proizvoda biti predstavljana na svakih šest meseci. General Motorsova premijum divizija je očigledno ispunila obećanje pošto je nedavno prezentovala svoj novi model CT5 pred zvaničnu premijeru na Salonu automobila u Njujorku. Prezentacija je stigla preko zvaničnog Youtube kanala američkog proizvođača vozila dok će javna premijera stići nešto kasnije.

CT5 u Cadillacovoj ponudi treba da zameni dva automobila. Prvi od njih je legendarni CTS, koji je verovatno spasio kompaniju od izumiranja pre petnaestak godina, dok je drugi model ATS, mnogo hvaljeni, ali slabo prodavani sportista. Iz kompanije se nadaju da će novitet uspeti da reši neke probleme iz prošlosti, pa tako takmac ulazi u klasu u kojoj već dominiraju Mercedes C Klase, BMW Serije 3, Audi A4, Lexus IS, Genesis G70 i mnogi drugi velikani.

Ono šta Cadillac ne želi da publike sazna jeste to da CT5 zapravo i nije nov onoliko koliko deluje na prvi pogled. Njegova Alpha platforma je identična onoj koju je prethodnik CTS dobio prošle godine, a većina mehanike je pozajmljena od drugih modela kompanije.

Sa dizajnerske strane, CT5 je prvi automobil kompanije sa novim stilskim linijama i produženim krovom što ga kvalifikuje da bude nazvan kupeom sa četvoro vrata. Neke od nas je takav dizajn razočarao, posebno zato što je najavljivano da će stil novajlije inspirisati fenomenalni Escala koncept sa Pebble Beach manifestacije iz 2016. godine. Međutim, CT5 je na prvi pogled prepoznatljiv kao Cadillac i ako ni zbog čega drugog, onda mu zbog ovog podatka treba odati poštovanje.

Po pitanju enterijera, u javnost je procurila samo jedna fotografija koja pokazuje drvene detalje, što nam govori da će se proizvođač kocentrisati na luksuz i udobnost, a ne previše na sportsku vožnju. Očekuje se bogat izbor standardne opreme kao i nešto šta Cadillac naziva “Super Cruise“. Reč je o tempomatu koji sam kontroliše ne samo brzinu već i pokrete volana, ali vozač i dalje mora da obraća pažnju u slučaju da sistem zakaže.

Standardan motor zapremine 2,0 litara razvija preko 275 konjskih snaga, a kako nosi 350T oznaku to nam govori da je maksimalni obrtni moment blizak tom broju. Opcioni 3,0-litarski agregat stiže sa više od 404 “konja“ i 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Jedini menjač kao opcija je desetostepeni automatski.

Bilo kako bilo, Cadillac još uvek nije spreman da odustane od limuzina pa ne samo što je debitovao novi CT5 već je produžen životni vek veće limuzine CT6 za još godinu dana. Proizvođač je ranije najavio da svoju snagu vidi u električnim proizvodima pa nećemo biti iznenađeni ako ovaj model debituje i u baš takvoj verziji.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments