1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW E30 M3 kao savršeni restomod (GALERIJA)
BMW E30 M3 kao savršeni restomod (GALERIJA)

BMW E30 M3 kao savršeni restomod (GALERIJA)

3.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska kompanija Redux napravila je restomod varijantu prvog M3. 

E30 M3 je već sada klasik, i sam po sebi jedan divan i izuzetno atraktivan automobil. Redux je ipak odlučio da ovom BMW-u podari moderniju tehnologiju i poradi na agregatu.

Kada smo već kod motora radna zapremina je uvećana sa 2,3 na 2,5 litara. Prvi dostavljeni primerak (biće ih ukupno 30) koristi i turbo punjač. te u takvoj konfiguraciji ova pogonska jedinica razvija 390 konjskih snaga. Opciono, moguće je uzeti i atmosferski motor. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača.

Što se tiče samih vizuelnih izmena one su u eksterijeru suptilne. Britanci su se trudili da očuvaju legendarni izgled prve performantne „trojke“, ali je zarad prestiža upotrebljeno mnogo delova od ugljeničnih vlakana.

Unutar vozila promene su ipak vidljivije. Za početak, nema više zadnjih sedišta, dok su napred postavljena Recaro kožna sedišta. Gde god je bilo moguće ubačena je Alcantara, dok je najveća izmena izbacivanje analogne instrumentalne table i postavljanje digitalnih instrumenata.

AutoRepublika 

(3116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Odličan projekat. Lično, volim restomod varijante old i yountimera, dobija se dnevno upotrebljiv automobil sa modernijom mehanikom.
Jedina stvar koju su zajebali je ručica menjača, ne ide u BMW ona iz Golfa gti.
Ostalo je za 10.