1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. „All-Terrain“ Yugo se pojavio na eBayu!
„All-Terrain“ Yugo se pojavio na eBayu!
3

„All-Terrain“ Yugo se pojavio na eBayu!

4.66K
3
Podelite sa prijateljima:

Evo dokaza da uz izvesne modifikacije, Yugo GV može da se pretvori u sposobno vozilo, pa čak i terenskog tipa!

Kragujevački mališan sigurno nije sinonim za avanturistički automobil, ali izgleda da je Amerikance oduvek privlačila „egzotika“ iz za njih „egzotičnih“ zemalja.

Tipične modifikacije vozila predviđenih za putešestvija ka udaljenim destinacijama uključuju blago podignuto ogibljenje, agresivnije pneumatike, krovni nosač i pomoćne farove. Mnogi od takvih automobila uključuju i opremu za kampovanje s dodatnim stvarčicima smeštenim unutar vozila. Nekako, kamioneti se nameću kao logična solucija za ovako nešto, i mada su modifikovani automobili za „avanturističke“ namene ređi, oni i dalje mogu biti prilično sposobni.

Međutim, ovakav sigurno nije viđen do sada i verovatno je prvi Yugo pretvoren u „avanturistički“ automobil. Vlasnici su ga u međuvremenu stavili na eBay, što znači da je na prodaju.

Obojen je u nešto što bi moglo da se okarakteriše kao „Sahara bež“ finiš, što i priliči automobilu namenjenom za sve terene. Ogibljenje je modifikovano, tako da je karoserija sada 5 centimetara udaljenija od tla, što je sasvim u skladu s naglašenijim zimskim gumama. Zaštita podvozja je takođe implementirana.

Krovni nosač je izrađen po porudžbini i uz svoju osnovnu funkciju, dodaje i značajnu dodatnu korisnu zapreminu za odlaganje razno-raznih predmeta. Velika CB antena zaokružuje izgled ovog simpatičnog Yuga, koji liči na igračku na daljinsko upravljanje.

Što se mehanike tiče, svih 55 konjskih snaga je na raspolaganju, a dodat je izduv visokog protoka, koji efikasnije izbacuje izduvne gasove i možda dodaje nešto snage.

Ono što je najinteresantnije u čitavoj priči je je što poznata automobilska internet franšiza, Motor 1, želi da kupi ovo vozilo!

AutoRepublika

Izvor: Motor 1

(4661)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Cena mu je vise nego povoljna kada se pogleda koliko se cene uglavnom krecu u Americi.

Daniel

Prednja tablica stara Jugoslovenska, zadnja Americka?

Yankee

U vecini americkih drzava prednje tablice nisu obavezne. Tako da napred mozes da stavis sta hoces, ukljucujuci strane tablice. Nije retka pojava.