1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Kako izgleda kada se VW Golf R32 poigrava s rivalima (VIDEO)
Kako izgleda kada se VW Golf R32 poigrava s rivalima (VIDEO)

Kako izgleda kada se VW Golf R32 poigrava s rivalima (VIDEO)

3.89K
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Golf R32 Mk5, poslednji je primerak s VR6 motorom i to ga zaista čini posebnim. Svi „old school“ entuzijasti, bez obzira da li su VW-ovi fanovi ili ne, znaju da cene rasnu atmosfersku mašinu, ali i kolekcionarski potencijal. Dakle, dok nekima služi da „skuplja prašinu“, drugi s Golfom R32 ulaze u uzbudljivi svet tjuninga.

Junak ove priče, pored navedenog motora, poseduje i „monstruozni“ Garrett GTX42 turbo punjač, koji je doprineo maksimalnoj izlaznoj snazi od oko 980 konja.

S obzirom da je zadržao fabrički izgled, možemo ga nazvati „supersleeperom“, sa snažnim mišićima ispod neformalne „odeće“.

Svaki vlasnik ovakvog automobila poželi i da isproba njegove mogućnosti, tako da odlazak na trke ubrzanja ne predstavlja iznenađenje.

Da pojasnimo, da neko ne bi bio zbunjen dešavanjima u video klipu, Golf R32 se upustio u avanturu dugačku jedan kilometar s letećim startom, a događaj se odigrao na aerodromu u Laru u Nemačkoj.  Dakle, vozačima je ostalo samo da brinu o tome da iz svojih ljubimaca izvuku ono što treba.

Plavi „hot hatch sleeper“ se suočio s brojnim rivalima, poput Audija R8 V10 Plus. Ne znamo da li je vozač superautomobila znao šta ga čeka, ali mnogi možda neće uvideti da je on zapravo izgubio, jer je faktor koji je određivao pobednika maksimalna ostvarena brzina.

Na događaju se našao još jedan „eksplozivni“ tjunirani model, Toyota Supra s preko 900 konja, koja je došla do 295,79 km/h, dok je Golf postavio najveću brzinu dana s 316,44 km/h.

AutoRepublika

Izvor: Gumbal via YouTube

 

(3889)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DAS

Dzabe mu sto je najbrzi kad ,,inzinjer Zika,, kaze da nema el. podizaci i pun kosta. :))