1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen se suočava sa mogućnošću obustave proizvodnje zbog WLTP
Volkswagen se suočava sa mogućnošću obustave proizvodnje zbog WLTP
1

Volkswagen se suočava sa mogućnošću obustave proizvodnje zbog WLTP

360
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen planira da obustavi proizvodnju pojedinih modela, počev od avgusta. Razlog tome je sporiji tempo sertifikacije vozila koju sprovode vlasti, prema novim WLTP procedurama.

Na sastanku radničkog saveta održanom danas u Volfsburgu, šef VW grupe i marke Volkswagen, Herbert Dis je objavio da postoji mogućnost da kompanija bude prinuđena da privremeno prekine sa proizvodnjom neodređenog broja modela, počev od avgusta, odnosno jedan mesec pre stupanja na snagu WLTP procedura.

Dis je rekao na sastanku sledeće: “Samo u okviru Volkswagen marke, neophodno je testirati više od 200 verzija različitih modela, a zatim i pribaviti odobrenje za njih, u veoma kratkom periodu. Kako bi odgovorili na ovaj izazov na pravi način, radićemo bukvalno danonoćno.”

Iz izjave koju je plasirao VW, proizilazi da je za aktuelni ciklus testiranja neophodno tri puta više vremena u odnosu na prethodnu test rutinu. To znači da su resursi kompanije koji su angažovani na sprovođenju testova, permanentno u funkciji, bez ijednog sata predaha tokom celog dana.

“Razumno je očekivati prekide proizvodnog ciklusa tokom trećeg kvartala,” izjavio je Dis. “Nakon godišnjih odmora, u Volfsburgu ćemo proizvoditi samo ona vozila koja su usaglašena sa novim standardima. Vozila će biti isporučivana, korak po korak, čim pribavimo odgovarajuće dozvole. Ipak, biće potrebno da na zalihama posedujemo veliki broj vozila kako bi prevazišli prelazni period. Kako bi se osigurali da taj broj ne postane previše opterećujuć, planirali smo da proizvodnju u Volfsburgu obustavimo tokom sezone godišnjih odmora, odnosno u avgustu i septembru.”

Predsednik radničkog saveta, Bernd Osterloh, negodovao je povodom predloženih obustava proizvodnje, na sledeći način: “Nije krivica na radnicima zbog činjenice da je kompanija obezbedila nedovoljne test kapacitete, pa sada nije u stanju da se suoči sa izazovima. Nećemo dozvoliti da efekti ovog propusta rukovodstva kompanije padnu na leđa radnika. Radnici u proizvodnji nisu krivi za ovu situaciju.”

VW nije jedina kompanija koja se suočava sa problemom ove prirode. Audi, Mini, Peugeot i Porsche su bili prisiljeni da obustave prodaju pojedinih modela, dok je BMW ukinuo aktuelnu generaciju performantnog modela M3.

O svemu ovome smo vas izvestili u prethodnom periodu.

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Volkswagen se zadnjih godina našao u ogromnim i nepredvidivim troškovima.
iskreno rečeno najbolji je savjet izbjgavati u narednome periodu od nekoliko godina Volkswagen automobile…ionako se svi troškovi oko raznih skandal odraziti i na same automobile ponajviše u vidu pouzdanosti,odnosno nepouzdanosti, opoziva kvarova i problema, pad kvalitete same završne obarade,spojeva limarije.A tu su ogroman broj novotarija,novih tehnologija koji su ionako nedovoljno ispitani,te prije pušteni na tržište, akoji ionko donose probleme i kvarove!
Tu je i prebrzo razvijanje novih gama (modela) automobila.