1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Lagonda All-Terrain koncept – futuristička vizija budućeg SUV/krosovera marke
Lagonda All-Terrain koncept – futuristička vizija budućeg SUV/krosovera marke
0

Lagonda All-Terrain koncept – futuristička vizija budućeg SUV/krosovera marke

109
0
Podelite sa prijateljima:

S Aston Martinove Lagonde je skliznuo veo. Ovo je najnoviji koncept otrkiven u Ženevi, a nazvan je All-Terrain, tako da možemo reći da je prethodnica budućeg SUV modela marke.

Prateći tragove prošlogodišnjeg Lagonda Vision Concepta, All-Terrain inspiraciju pronalazi u svetu nautike. Krajnji proizvod je dopadljiv i naginje monovolumenskoj formi, što mu nije nedostatak, naprotiv.

Unutrašnjost koncepta je luksuzna kao u nekoj prestižnoj jahti. Ispred vozača je volan s integrisanim klasterom instrumentacije u središnjem delu. On nije toliko i neophodan, ako se u obzir uzme da ova Lagonda može da se kreće autonomno.

U „robotizovanom“ režimu, vozač i suvozač mogu da rotiraju sedišta i praktično se gledaju s putnicima na zadnjim sedištima, kojima je ulazak i izlazak iz vozila olakšan karakterističnim vratima. Bez dileme, najinteresantniji detalj u unutrašnjosti je fizički ključ koji levitira između dva prednja sedišta uz pomoć elektromagneta.

Pogon je naravno električni, s tim što su baterije smeštene u podu.

Serijsku verziju očekujemo 2022., koja će se proizvoditi  u Velsu.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments