1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Puritalia Berlinetta – hibrid za poželeti! (GALERIJA)
Puritalia Berlinetta – hibrid za poželeti! (GALERIJA)
0

Puritalia Berlinetta – hibrid za poželeti! (GALERIJA)

225
0
Podelite sa prijateljima:

Puritalia nije naročito poznat automobilski brend, ali bi se to moglo lako promeniti sa poslednjim izdankom ove marke. 

Model Berlinetta predstavljen je u Ženevi, a u pitanju je hibridni automobil. Napred je postavljen 5,0-litarski V8 agregat koji samostalno razvija čak 750 konjskih snaga. Pozadi je elektromotor uz čiju pomoć se vozaču na raspolaganje dostavlja ukupnu 965 konjskih snaga! Ove monstuozne cifre pretvaraju se u jednako impresivne performanse.

Puritalia Berlinetta do 100 km/h stiže za samo 2,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 335 km/h. Kao i većina drugih modernih hibrida, i ovaj model može se kretati koristeći samo električnu energiju, a autonomija u tom slučaju iznosi skromnih 20 kilometara.

Što se tiče izgleda, može se reći da Berlinetta ima retro naličje. Italijani navode da je šasija izrađena od kombinacije aluminijuma i ugljeničnih vlakana. Unutar vozila dominira obilje kože, kao i vertikalno postavljeni ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Kao što se da naslutiti, ovakva snaga i upotreba skupocenih materijala mora se i papreno platiti. U ovom slučaju, sa ograničenom proizvodnjom na 150 jedinica, cena iznosi neverovatnih 553.350 evra! Pa, ko voli, nek izvoli…

 

 

 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments