1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Mercedes-AMG GT R Roadster – atraktivnost na najvišem nivou
Mercedes-AMG GT R Roadster – atraktivnost na najvišem nivou
0

Mercedes-AMG GT R Roadster – atraktivnost na najvišem nivou

100
0
Podelite sa prijateljima:

U uvodnim časovima Salona automobila u Ženevi može se slobodno reći da Mercedes dominira scenom. 

Nakon restilizovanog GLC i GLE 53, na red je došao Mercedes-AMG GT R Roadster, kabrio varijanta proslavljenog GT R-a. Ispod haube se nalazi poznati 4,0-litarski V8 s dva turbo punjača. Maksimalna snaga iznosi 585 konja i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kao što je i očekivano, za pogon su zaduženi  zadnji točkovi, do kojih „konjići“ dolaze preko sedmostepenog DCT menjača. Za juriš do „stotke“ potrebno je samo 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 317 km/h.

Vizuelno, osim gubitka krova, kabriolet se ne razlikuje mnogo od kupe varijante. Naravno, kako je zbog svoje prirode „bez krova“ morao proći određene zahvate zarad ojačavanja karoserije kabriolet je nabacio i nešto mase. Roadster varijanta teža je od kupea za 80 kilograma.

Mercedes je saoštio da će napraviti svega 750 primeraka ovog automobila, a prodaja počinje narednog meseca. Sa pojavom GT R Roadstera, GT familija Mercedesovih modela narasla je 16 članova. Inače, marka iz Štutgarta vidi GT porodicu kao direktnog rivala za Porscheovu liniju modela baziranih na 911-ici.

AutoRepublika 

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments