1. Home
  2. Sajmovi
  3. Giulia, Stelvio Alfa Romeo Racing Edition, kao i Giulietta i Stelvio Ti već u Ženevi
Giulia, Stelvio Alfa Romeo Racing Edition, kao i Giulietta i Stelvio Ti već u Ženevi

Giulia, Stelvio Alfa Romeo Racing Edition, kao i Giulietta i Stelvio Ti već u Ženevi

235
0
Podelite sa prijateljima:

U iščekivanju još važnijih premijera italijanske marke na Salonu automobila u Ženevi, već sada možemo da se upoznamo sa primercima iz specijalne Racing Edition, kao i sa restilizovanim hedžbekom iz C segmenta.

Specijalna edicija je lansirana u čast povratka kompanije u takmičenje Formula 1, a performantni krosover Stelvio Quadrifoglio i moćni sedan Giulia Quadrifoglio su prošli kroz poseban tretman koji asocira na trkačke automobile koje su koristili Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci.

Quadrifoglio dvojac će krasiti kombinacija bele i crvene boje koje proizvođač naziva Trofeo White i, kao što karakteriše C38 vozilo iz Formule 1. Pored toga, primenjeni su još neki detalji kojim se primerci iz ove edicije razlikuju u odnosu na regularne verzije.

Modifikacije se odnose na posebna Sparco sedišta koja pružaju bolju podršku telu vozača, a krasi i štep koncem crvene boje i školjka izrađena od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Mopar potpisuje ručicu menjača, a za enterijer je upotrebljena kombinacija kože, alkantare i pomenutih ugljeničnih vlakana za obruč upravljača, takođe. Giulia i Stelvio će posedovati i u unutrašnjosti vozila nalepnice sa natpisom “Alfa Romeo Racing”.

Kako bi celo vozilo dobilo još jednu delikatnu, sportsku notu, Giulia je oplemenjena krovom izrađenim od ugljeničnih vlakana, poseduje specijalno izrađene točkove od 19 inča (dok su na Stelviju montirane jedinice od 20 inča) uparene sa crvenim kočnim čeljustima i “karbon-keramičkim” kočnim diskovima.

Dinamični duet krase i brojni dodaci na karoseriji koji su takođe izrađeni od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a tu je prste umešao i čuveni Akrapovic, tako da je odgovarajući audio doživljaj vozača, putnika ali i prolaznika, zagarantovan.

Motor nije bio subjekt izmena u odnosu na standardne primerke Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio, što će reći da je V6 biturbo jedinica, zapremine 2,9 litara uz 510 konjskih snaga i maksimalnih 600 njutn metara obrtnog momenta, ispod haube.

Dvojac iz Alfa Romeo Racing editions će podeliti pozornicu sa restilizovanim hedžbekom za 2019. godinu, modelom Giulietta u Veloce paketu opreme, kao i sa krosoverom Stelvio Ti, čije fotografije takođe možete pogledati ovde.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments