1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Mercedes S65 Final Edition – oproštaj od V12 agregata (GALERIJA)
Mercedes S65 Final Edition – oproštaj od V12 agregata (GALERIJA)
1

Mercedes S65 Final Edition – oproštaj od V12 agregata (GALERIJA)

805
1
Podelite sa prijateljima:

Uprkos brojnim premijerama superautomobila, električnih modela i drugih inovacija, Mercedesov S65 Final Edition privukao je ogromnu pažnju javnosti. 

Razlog je veoma jednostavan, napuštanje V12 agregata za S klasu. Ipak, ovo nije u potpunost kraj za Mercedesov mamutski motor, jer će biti upotrebljavan za Maybach, ali će se i dalje sklapati i prodavati drugim proizvođačima automobila.

Zapravo odluka da se V12 pošalje u istoriju nije nimalo iznenađujuća. Mercedes već dve godine najavljuje postepeno penzionisanje ovig pogonskih jedinica, a u budućnosti osloniće se na V8 agregate, koji će po potrebi biti upareni sa elektromotorom.

S65 Final Edition prodavaće se samo u jednoj boji i to metalik crnoj. Kao divan kontrast dolaze točkovi od 20 cola u bakarnoj boji, što je uz najavu poslednjeg V12 bilo i više nego dovoljno da strani novinari proglase upravo ovaj Mercedesov model za jednu najatraktivnijih premijera čitave manifestacije.

Mercedes je saopštio da će biti napravljeno svega 130 primeraka ovog automobila.

AutoRepublika 

(805)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Zna se ko je kralj ove klase, a u svom nazivu nema nijedan broj.