1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Mercedes predstavio novi GLE (galerija)
Mercedes predstavio novi GLE (galerija)
0

Mercedes predstavio novi GLE (galerija)

615
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Mercedesov SUV je jedna od najiščekivanijih premijera sa ovogodišnjeg izdanja Salona automobila u Parizu. 

Nova generacija sada ima 80 milimetara duži međuosovinski razmak (2.995 milimetara), što će najviše uticati na povišeni nivo komfora putnika na zadnjoj klupi, koji će sada imati znatno više mesta u predelu kolena. Povećan je i prostor za glave putnika i to za 33 milimetara.

Više prostora je obezbeđeno i za prtljag koji je sada za 125 litara veće zapremine, što sa podignutim sedištima čini ukupno 825 litara, dok se spuštanjem istih dobija vrtoglavih 2.055 litara.

Unutar kabine GLE je usvojio dizajnersko rešenje iz S i E klase sa dva velika ekrana. Oba displeja imaju dijagonalu od 12,3 inča.

Što se tiče agregata Mercedes je ostao škrt sa informacijama. Prikazan je samo GLE 450 4Matic. U pitanju je redni trolitarski motor sa unutrašnjim sagorevanjem, oplemenjen korišćenjem tehnologije lakog hibrida. Vozaču je na raspolaganju 367 ks i 500 Nm.

Nemačka marka je najavila da će GLE dobiti i plug-in hibridnu varijantu, kao i potpuno električnu verziju.

Nova iteracija ulazi u prodaju početkom 2019. godine u Evropi i SAD.

 

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments