1. Home
  2. Sajmovi
  3. Audi e-tron Sportback (2020.) zablistao u Kaliforniji
Audi e-tron Sportback (2020.) zablistao u Kaliforniji

Audi e-tron Sportback (2020.) zablistao u Kaliforniji

305
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je nastupom na Salonu automobila u Los Anđelesu svoju ponudu električnih automobila proširio kupeolikom verzijom aktuelnog modela iz krosover segmenta e-tron. Otisak automobila je ostao nepromijenjen, ali kako je to za očekivati, Sportback je za 13 milimetara niži od svog tradicionalnijeg brata.

Osim toga, nova oštrija linija je pozitivno uticala na koeficijent otpora vazduha, te tako taj pokazatelj smanjen sa 0,28 kod „obične“ verzije istog modela na 0,25 Cd kod tek predstavljenog varijateta s padajućom linijom krova. Logično, ovo se odrazilo na, nekoliko kilometara dužu autonomiju.

Što se tiče zapremine putničke kabine, ona je praktično ostala blago promijenjena u odnosu na klasičan SUV, a to je bilo nužno upravo zbog dizajna. Prostor za glavu na zadnjoj klupi je ovde manji za 20 milimetara, a ujedno je i zapremina prtljažnika smanjen sa 600 na 555 litara, odnosno sa 1.655 na 1.595, mereno u situacijama kada oborimo naslon zadnje klupe.

Tehnički, Sportback je identičan kao i originalni e-tron. Standadna verzija će nositi oznake e-tron Sportback 50 Quattro. Ulazna varijanta koristi dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini), a ukupna kumulatvna moć dva elektromotora iznosi 313 konjskih snaga i 540 njutnmetara obrtnog momenta.

Ubrzanje iz statusa mirovanja do 100 km/h traje 6,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 190 km/h. Baterija poseduje kapacitet 71 kWh pa bi kao takva trebala biti dovoljna za autonomiju od 347 kilometara mereno pravilima propisanim kroz WLTP ciklus.

Nešto jače izdanje će nositi oznaku e-tron Sportback 55 Quattro. U ovom izdanju, vozaču se nudi 360 konjskih snaga i 561 njutnmetar obrtnog momenta, a u pojedinim trenucima elektromotori mogu na točkove obe osovine, dostaviti i 408 „konja“ odnosno 664 njutnmetara.

Sprint do “stotke” ovako opremljene verzije traje ne više od 5,7 sekundi, a maksimalna brzina je i ovde ograničena ali na nešto višu brojku od 200 kilometara na sat. Tu je takođe i veće baterijsko pakovanje od 95 kWh, uz koje se može prevaliti oko 446 kilometara, takođe po WLTP ciklusu.

Primerak izložen na salonu u „Plasma Blue“ nijansi

Prodaja ovog modela će startovati na proljeće, a početna cijena u Njemačkoj će tada iznositi ne tako skromnih 71,350 eura.

AutoRepublika

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments