1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2018
  4. Honda Insight – prototip u Detroitu
Honda Insight – prototip u Detroitu
0

Honda Insight – prototip u Detroitu

317
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Insight se vraća ovog leta a serijski model će izgledati veoma slično prototipu koji se pojavio na Salonu automobila u Detroitu.

Kao što se da zaključiti, Insight će naslediti dosta genetike od Civic sedana, kada je o konstrukciji reč, bez obzira što nova školjka sa drugačijom krovnom linijom ima zadatak da maksimizuje aerodinamičke atribute.

Naravno, točkovi od 19 cola sa izložbenog primerka se sigurno neće naći na serijskom modelu ali će osnovna forma i dizajn biti preneseni. Honda obećava LED svetla kako napred tako i pozadi, kompletno digitalan klaster instrumentacije, osmoinčni ekran i standardnu Hondinu tehnologiju aktivne bezbednosti. Takođe, najavljeno je da će prtljažnik ponuditi gotovo istu zapreminu kao i regularni Civic sedan.

Ispod haube, naći će se nova verzija dvomotornog hibridnog pogona, kojeg koristi Accord Hybrid. Međutim, tamo gde Accord raspolaže sa 2,0-litarskim SUS motorom, Insight će imati 1,5-litarsku jedinicu u Atkinsonovom ciklusu. Iz Honde obećavaju da će novi Insight biti komforniji i prostraniji nego ranije, sa efikasnošću koja će biti „uporediva“ sa rivalima. A ko su rivali? Pa, pre svega Toyota Prius i Hyundai Ioniq.

Novi Insight će se proizvoditi pored verzija Civica (osim hedžbeka, koji dolazi iz Velike Britanije), u Grinsburgu u Indijani. Prethodni model je proizvođen u Japanu. Proizvodnja Hondinog novog hibrida počinje ovog leta.

 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments