1. Home
  2. Vesti
  3. Jetta promovisana kao zasebna marka u Kini
Jetta promovisana kao zasebna marka u Kini
1

Jetta promovisana kao zasebna marka u Kini

477
1
Podelite sa prijateljima:

Partnerstvo Volkswagena i kineskog proizvođača automobila First Auto Works (FAW) započelo je tokom 1991. godine, a prvorođeno čedo iz te ljubavi je bila upravo Jetta. Nakon toga, usledila je saradnja koja je proširena i na druge modele među kojima su Golf, Sagitar, T-Roc, i više verzija Audija.

Sada se nemačko kineski duet vraća korenima, odnosno modelu sa početka gradnje zajedničke budućnosti. Ukratko, Jetta se izdvaja iz game Volkswagen marke i postaje zaseban podbrend, namenjen prevashodno mlađanim Kinezima.

Nova podmarka Jetta svoj tržišni život započinje sa tri modela u gami. Prvi od njih je nazvan VA3 koji je u svojoj osnovi ništa drugo do aktuelna Jetta namenjena lokalnom tržištu. Preostala dva modela su VS5 i VS7, a prema glasinama se radi o preimenovaim krosoverima Seat Ateca i Seat Terraco. Na ovaj način, na kinesku teritoriju na mala vrata ulazi Seat, doduše pod drugačijim oznakama.

Vozila nove podmarke Jetta će se proizvoditi u pogonima zajedničkog poduhvata FAW-Volkswagen koji su locirani u kineskoj provinciji Sečuan, odnosno u gradu Čengdu.

Iako je u početku delovalo da će Jetta biti forsirana kao niskobudžetni brend, ispostavlja se, na osnovu odluke o uključenju dva “španska” krosovera, da će ipak pre biti da je fokus proizvođača na mlađoj, umesto na siromašnijoj populaciji. Prema rečima jednog od šefova Volkswagena, cena ulaznog modela će biti viša od pet do šest hiljada evra.

AutoRepublika

(477)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Pitanje za sve, ukoliko nebi bilo ovih kineskih slova, na kog proizvođača bi vas podsetio ovaj dizajn…..