1. Home
  2. Vesti
  3. U salonima leži 9.000 neprodatih primeraka modela Chevrolet Corvette
U salonima leži 9.000 neprodatih primeraka modela Chevrolet Corvette
0

U salonima leži 9.000 neprodatih primeraka modela Chevrolet Corvette

763
0
Podelite sa prijateljima:

Sledeća generacija Chevrolet Corvette sa centralno postavljenim agregatom će uskoro biti pred nama, iako američki proizvođač vozila još uvek ne želi da kaže kada i gde će se premijera dogoditi. Ipak, u medijima se ovih dana pročula jedna druga, interesantna vest povezana sa Corvetteom.

Naime, isplivao je podatak da trenutno u prodajnim salonima „leži“ oko 9.000 jedinica. Dok takva cifra možda i ne bi bila zabrinjavajuća da je reč o modelima Silverado ili Equinox, prodaja Corvettea je iznosila svega 800 jedinica u januaru, pa se mnogi pitaju zašto General Motors ne smanji obim proizvodnje.

Postoji i ono pitanje – da li toliki broj preostalih vozila u salonima znači da će Chevrolet početi da nudi značajnije popuste, ali prema ranim informacijama to i nije baš slučaj. Čak i Les Stanford Chevrolet u američkoj saveznoj državi Mičigen, koji se prošle godine pohvalio najvećim brojem prodatih primeraka ovog sportskog automobila, nudi svega 15% popusta na osnovne modele, dok oni skuplji, kao što su Z06 i ZR1, još uvek nose premijum cenu.

Veliki broj eksperta se slaže da će proizvodnja potpuno nove osme generacije startovati na jesen, a samim tim fabrike će prolaziti kroz veće promene, što će usporiti proizvodnju sadašnje sedme generacije.

Jedina proizvodna traka za ovaj automobil se nalazi u američkoj saveznoj državi Kentaki, a s dolaskom proleća i lepšeg vremena, očekivanja su da će i prodaja skočiti. U protivnom su rekordni popusti skoro sasvim izvesni.

AutoRepublika

(763)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments