1. Home
  2. Vesti
  3. Ruska pravna lica zaljubljena u Mercedesovu X klasu
Ruska pravna lica zaljubljena u Mercedesovu X klasu
4

Ruska pravna lica zaljubljena u Mercedesovu X klasu

456
4
Podelite sa prijateljima:

Mada X klasa ostvaruje osrednji prodajni rezultat u Rusiji, izuzetno malo kupaca tog automobila su fizička lica. 

Zašto su ruska pravna lica toliko očarana Mercedesovim pikapom ostaje pomalo misterija, ali je evidentno da takvi kupci dominiraju kod X klase. Kolesa.ru ističe da je Mercedes X klasa otišla korak dalje u odnosu na izvorni model, Nissan Navaru. Naglašeno je da je napredak vidljiv na polju dinamike vožnje, udobnosti unutar vozila, kao i pasivnih bezbednosnih sistema koji su podigli ukupnu bezbednost ovog automobila na viši nivo.

Pomenuti sajt tvrdi da je 3,0-litarski dizel agregat uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem „prava mera“ za ovaj automobil, osim što je veoma pouzdan sklop, navodi se da je snaga značajno veća od onoga što Navara može da ponudi sa svojim najsnažnijim motorima.

Prvi primerci X klase našli su se u prodaji prošle godine u Rusiji u maju. Prvih dvadeset komada u tom mesecu kupila su pravna lica. U junu je prodato daleko više automobila, ali su svega dva primerka otišla u ruke fizičkih lica! Slična proporcija između kupaca koji su pravna i fizička lica održala se tokom čitave prošle godine, a primera radi i u decembru su od celomesečne prodaje X klase samo dva primerka otišla u ruke fizičkih lica.

Pa, otkud to da Rusi ne kupuju X klasu?!

Kolesa navodi da postoji više razloga za loš prodajni rezultat među fizičkim licima X klase. Pre svega tu je sama visoka cena ovog automobila na ruskom tržištu, a ističe se i skupa opcionalna oprema.  Prema procenama ruskog portala, čak 75% kupaca X klase bila su pravna lica u protekloj godini, a ako je verovati njihovoj prognozi ni ove godine se stvar neće bitno promeniti.

Mercedes planira da ponudi nešto više opcija što se tiče individualizacije sredinom tekuće godine nadajući se da će tako podići ukupnu prodaju svog pikapa u Rusiji.

Što se tiče fizičkih lica, navodi se da je visoka cena osnovnog modela osnovna prepreka. Kao primer stoji VW Amarok koji je značajno jeftiniji od X klase i ima daleko bolju prodaju u Rusiji. Kolesa ipak vidi još jedan problem.

Koliko je X klasa zapravo Mercedes? Ovaj automobil daleko je od želja prosečnog kupca Mercedesa u Rusiji, i samim tim nije ni dovoljno poželjan. Prema rečima ruskih novinara nemoguće je zamisliti kupca koji će zarad atraktivnosti kupiti X klasu umesto jednog GLE-a.

AutoRepublika 

 

 

 

(456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Hahaha, pa ovde je rec o fijasku. Ne kupuju X class ljudi, to je sustina. Samo preduzeca

Yankee

Procitaj opet pricu

Balkanboj

Nemaju oni AČ, pa da uzimaju automobile za firmu po „savetu“ prijatelja…
Šalu na stranu, ja bih prvi uzeo automobil na firmu, kao osnovno sredstvo za rad i dodelio ga sebi na upotrebu h24. Ne platiš porez lopovima, igraš njihovu igru.
A sa ovakvim pikapom pokazuješ koliko je recimo uspešna građevinska firma, jer jbga BMW i JLR ne rade građevinske mašine te moraš da uzmeš merc. Slaže se uz flotu Actrosa i Unimoga.

Bungi

Mercedesova X klasa je rebrendirani Nisan Navara i ne vrijedi tolike pare.Fali joj mercedesove elegancije,kvaliteta unutrašnjih materijala i uopšte ukupne dizajnerske dorađenosti kao cjeline.Može to Mercedes i mnogo bolje.