1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic je otišao u istoriju
Renault Scenic je otišao u istoriju
8

Renault Scenic je otišao u istoriju

550
8
Podelite sa prijateljima:

Čuveni MPV više ne silazi sa proizvodnih linija. 

Renault je još ranije najavio da će Scenic otići u penziju. Ove godine to je samo jedan od niza modela koji će nestati iz portfolija ovog francuskog brenda i sve to kao deo „revolucije“. Kao i svaka druga valjana revolucija, i ova koju sprovodi Luka de Meo, traži žrtve…

Nije bilo teško poslati Scenica „na groblje“. MPV segment je na samrti, potražnja za takvim vozilima je na istorijskim minimumu. Prošle godine je proizvedeno svega manje od 16.000 primeraka predmetnog modela. Prava katastrofa naspram nekadašnjih rezultata kada se prodaja merila u stotinama hiljada jedinica.

Renault je potvrdio da će Grand Scenic varijanta modela nastaviti da se proizvodi još nekoliko meseci, a onda će i ona zauvek sići sa automobilske pozornice. Interesantno je da naziv Scenic neće nestati. Šta više, budući električni SUV namenjen porodičnoj upotrebi nosiće upravo taj naziv. Ipak, jasno je da taj nadolazeći model neće imati apsolutno ništa zajedničko sa nekadašnjim MPV asovima.

Karijera Scenica zvanično je otpočela 1996. godine kada se na tržištu pojavila prva generacija ovog modela. Ona je opstala sve do 2003. godine i za to vreme je prodato više od 2,8 miliona primeraka! Stoga, jasno je koliko je Scenic važan deo Renaultove prošlosti. Više o istoriji Scenica možete saznati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Generacija koje mi jedino neće biti žao.

Renault Terminator

Умјесто МПВ,Сеник ће бити нови СУВ…Још од Клиа да направе СУВ и у Ренаулту више нема нормалног класичног аутомобила за купити.

Rikošet

Sa Scenicom je kao sa vrhunskim sportistom, koji više ne može trčati, a želi maksimalno da produži karijeru.

Na kraju se oprašta u grču, bolu i blijedom izdanju, daleko ispod nivoa stare slave…

moron

Aktuelni Scenic nikada nije bio uspešan sportista. Po kvalitetima samo bleda senka svojih prethodnika i ponudom prostora aktulenog Scenica, Renault je sam sebi pucao u nogu. Nemam dilemu da u MPV C klasi nije bilo lošije prostorne ponude od njega. Za razliku od prethodnika.

Rikošet

Na to sam i mislio, nije im trebala ovakva zadnja generacija sa imenom Scenic.

Trebali su staviti tačku s prošlom i ne praviti Kvazimoda…

BB

ma zna on to, ali je kao advokat naučio da pronađe drugi smisao u tvojoj rečenici koja se može upotrijebiti protiv tebe… 😉

DUDE

Dok nisam nabavio Scenica 2008e godine, mislio sam da redovan i bogat seksualni zivot imaju samo vlasnici kupe modela. A onda se ispostavilo da sam za 2 godine upisao vise recki nego za prethodnih 8 sa nemackim kraljevima puteva. Sta ces, izgleda da zene zaista vise vole automobile koji imaju mesta.
Od Scenica se rastadoh 2010-e, predjoh na hatchbackove, ali on mi je i dalje auto koji je prilicno obelezio plodonosnu etapu mog zivota.

TheStig

Nema to veze sa autom. Sem ako nemas balkanske sinonime za dugu socijalnu karu (citaj Audi, bmw, Merc). Ako dobro izgledas, imas pricu koju zene vole lijegale bi one i na livadu. Kad je stimung tu i odgovarajuce mjesto (bilo to Scenic ili gajba od jarana) zene padaju ko trava kad se kosi.