1. Home
  2. Vesti
  3. Ruska flota automobila bogatija za 30 Ferrarija i 72 Lamborghinija (2018.)
Ruska flota automobila bogatija za 30 Ferrarija i 72 Lamborghinija (2018.)
0

Ruska flota automobila bogatija za 30 Ferrarija i 72 Lamborghinija (2018.)

673
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom prethodne godine je na teritoriji Ruske Federacije prodato ukupno 30 primeraka novih četvorotočkaša marke Ferrari i još 72 primerka konkurentskih jedinica italijanske marke Lamborghini.

Na ovaj način, prodaja Ferrarija je porasla za 3% u odnosu na prethodnu godinu. Najprodavaniji model marke Ferrari je bio sportski kupe 488 GTB uz isporuku od 13 jedinica, dok ga prati modeli 812 Superfast i GTC4 Lusso sa po 6 prodatih vozila. Prodajni rezultat za prošlu godinu zaokružuje Portofino sa pet plasiranih vozila. Prethodne godine smo posetili izložbeno prodajni salon marke Ferrari u Bukureštu, a kako smo se tamo proveli, pročitajte ovde.

Rast prodaje marke Lamborghini je ogroman i iznosi 230%, ali nam on ukazuje, pre na veličinu konkurentskog Ferrarija, nego na snagu brenda koji se nalazi pod kontrolom Volkswagen grupacije.

Kao što je poznato, prethodne godine je započela prodaja razjarenog bika sa povišenom pozicijom sedenja, SUV-a Urus, koji je činio oko 60% ukupne prodaje Lamborghinija na ruskom tržištu.

Dakle, od ukupno isporučena 72 primerka ove marke, njih 44 se odnosilo na pomenuti krosover, za koji još uvek nema odgovora iz Ferrarija, uprkos planovima o pokretanju serijske proizvodnje istog, u budućem periodu.

Lamborghini Aventador

U periodu koji je prethodio promociji Urusa, najpopularniji model Lamborghinija je bio supersportski automobil Huracan koji je tokom prošle godine prodat u “tiražu” od 18 primeraka, na tržištu najgabaritnije države na svetu. Sledi model Aventador sa isporučenih 10 jedinica tokom prošle godine.

Pretpostavljate, finansijski najsituiraniji region u Rusiji je onaj koji se odnosi na glavni grad Moskvu, gde je prodat najveći broj egzotičnih automobila obe marke.

AutoRepublika

(673)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments