1. Home
  2. Vesti
  3. Maseratijev novi V6 agregat raspolaže sa 640 konjskih snaga
Maseratijev novi V6 agregat raspolaže sa 640 konjskih snaga
0

Maseratijev novi V6 agregat raspolaže sa 640 konjskih snaga

233
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka saopštila je prve informacije o novom motoru koji će svoju premijeru doživeti u modelu MC20. 

Već neko vreme je poznato da Maserati radi na stvaranju sopstvenog agregata koji će odmeniti V8 pogonske jedinice koje su stizale iz Ferrarija. Neko bi rekao da je u pitanju samo promocija novog motora, no ovo je daleko više od toga, pogotovo ako se stvari sagledaju iz drugog ugla – Maserati 20 godina nije samostalno razvio agregat.

FCA je ranije najavila da će u bliskoj budućnosti Maserati dobiti mnogo više pažnje, jer je godinama bio zapostavljen. Preporod ove marke trebalo bi da počne sa debijem modela MC20 koji je zakazan za 9. septembar, ali i sa ovim V6 motorom koji će naći primenu i u drugim automobilima italijanskog brenda.

Zvaničan naziv je Nettun odnosno Neptun. Pogonska jedinica koristi twin-turbo tehnologiju i ima radnu zapreminu od tri litra. Raspolaže sa čak 640 ks i 750 Nm, mada je jasno da će ove brojke biti „štelovane“ u zavisnosti u kom modelu će se motor upotrebljavati. Još jedna odlika Maseratijevog novog agregata je mala masa koja iznosi nešto manje od 220 kilograma.

Rukovodstvo Maseratija naglasilo je da će elektrifikacija igrati veliku ulogu u budućnosti te marke, no ostaje da se vidi da li će novi V6 biti ponuđen i u nekoj hibridnoj varijanti. Tehnologija mikrohibrida bi se mogla lako primeniti na ovaj motor, ali je moguće da Italijani planiraju da ponude i plug-in hibridnu verziju, što bi omogućilo izuzetno veliku snagu.

Više informacija o renesansi Maseratija dobićemo u narednim mesecima, s obzirom na to da MC20 stiže 9. septembra, a do kraja godine trebalo bi da vidimo i osvežena izdanja modela Ghibli i Quattroporte.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments