1. Home
  2. Vesti
  3. Alfino specijalno izdanje – 4C Spider Italia
Alfino specijalno izdanje – 4C Spider Italia
1

Alfino specijalno izdanje – 4C Spider Italia

381
1
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo je na Salonu automobila u Čikagu prikazao specijalnu verziju modela 4C. 

Alfa Romeo 4C Spider Italia doživeo je suptilne promene koje se pre svega ogledaju u specijalnoj boji u kojoj se nalazi ovaj model. U pitanju je poseban kolorit koji Alfa naziva Misano Blue Metallic. Ni u enterijeru vozila nema prevelikih promena. Na nekoliko mesta umetnute su aluminijumske pločice na kojima se nalazi naziv „4C Spider Italia“, dok će na centralnoj konzoli biti postavljena pločica koja će obeležavati koje je po redu u serijskoj proizvodnji bio konkretan primerak.

Alfa Romeo već je najavio da je u pitanju veoma ograničena serija od svega 108 primeraka, od čega je 15 namenjeno za tržište Severne Amerike.

Agregat je isti kao kod standardnog 4C. U pitanju je 1,75-litarski turbo benzinac sa četiri redno postavljena cilindra. Motor razvija 240 ks i 350 Nm. Na papiru ove cifre ne izgledaju naročito ubedljivo, no ako se uzme u obzir da 4C ima masu nešto veću od 1.100 kilograma jasno je da pruža odlične performanse.

Još uvek nema detalja oko cene u Evropi, ali u SAD će ona iznositi 66.900 dolara.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Svakako da su performanse dobre, ali su malko bajate, već šestu godinu se tu ništa ne menja.