1. Home
  2. Vesti
  3. Audi potvrdio da je počeo sa razvojem modela Q4
Audi potvrdio da je počeo sa razvojem modela Q4
1

Audi potvrdio da je počeo sa razvojem modela Q4

279
1
Podelite sa prijateljima:

Jedan od rukovodilaca marke potvrdio je na marginama Salona automobila u Los Anđelesu da je model Q4 već u razvoju. 

Andreas Mindt, šef dizajna eksterijera u Audiju, izjavio je novinarima u Los Anđelesu da je ovaj proizvođač spreman da uskoro ponudi na tržištu model Q4 koji nastaje kao sportski derivativ aktuelnog Q3. Ipak, kako naglašava Mindt, Audi će zauzeti znatno drugačiji stav od svojih nemačkih premijum rivala. Naime, oni nameravaju da vizuelno jasno distanciraju Q4 od Q3, tako da prvi ne bude prosti „sportski“ brat drugog.

„Videli ste šta smo učinili sa Q7 i Q8. Jasno je da su dva vizuelno potpuno drugačija automobila“, rekao je Mindt. Prema navodima novinara iz američkih stručnih publikacija, Q4 bi trebalo da bude spreman do kraja naredne godine.

Q4 je već nego vreme jedan od Audijevih dugoročnih planova. Isprva je želja nemačke marke bila da se taj model plasira još pre nekoliko godina, ali je dizelgejt pomerio razvoj modela za neka druga vremena. Audi je čak napravio i nekoliko konceptualnih modela, a jedan od njih demonstrirao je i jasan uticaj TT-a, te se tada verovalo da će nemački brend zaista napraviti čitavu porodicu TT modela koju bi činili i veliki kupe sa četvoro vrata, kao i krosover.

Mindt je u razgovoru sa novinarima naglasio da će Q4 biti dugačak oko 4,5 metara kao i da će se ovaj model proizvoditi kraj brata Q3 u fabrici u Đeru u Mađarskoj.

 

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lep

Vec je definisan i izgled. Zvace se Q3 sportback i bice Q3 kupe SUV.