1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Haas prikazao novi bolid za sledeću sezonu
Haas prikazao novi bolid za sledeću sezonu
3

Haas prikazao novi bolid za sledeću sezonu

267
3
Podelite sa prijateljima:

Haas je prvi tim u Formuli 1 koji je otkio izgled bolida za sezonu 2019. 

Pomalo suptilan bolid uz kombinaciju crno-zlatne boje značajno je odstupanje od stila koji je Haas do sada koristio u najbržem cirkusu na svetu. U prve tri sezone nastupa u Formuli 1 Haas je koristio crnu, crvenu i belu boju za svoje bolide, ali je zbog dolaska novog sponzora odlučeno da se pređe na novi dualni kolorit.

Novi glavni sponzor tima Haas je kompanija Rich Energy koja pravi energetska pića. Ekipa je upravo odabrala boje ove kompanije crnu i zlatnu i primenila ih na novom bolidu. Ujedno ovo je povratak pomenute kombinacije boja u F1 jer ista nije korišćena otkako je Lotus napustio šampionat.

Timu Haasa tek sleduju teški dani testiranja i unapređivanja novog bolida u Španiji. Proteklu sezonu završili su na petom mestu, a kako kaže šef ekipe, ambicija je da se ove godine zadrži ta pozicija, ili eventualno napadne četvrto mesto, ukoliko se za tako nešto budu stvorili neophodni uslovi.

Za Haas će u 2019. godini voziti Kevin Magnusen i Roman Grožan.

AutoRepublika 

 

(267)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Prethodne sezone su bili 5., a ne 4.

Boku

Pročitaj članak polako ali redovno. Lepo u članku piše da su bili 5-ti. A sa druge strane da se vratiš u osnovnu školu da naučiš čitati

Dzoniz

Verovatno su ispravili, znam šta sam pročitao. Nema potrebe za vređanjem.