1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Tim Sauber F1 menja ime u Alfa Romeo Racing
Tim Sauber F1 menja ime u Alfa Romeo Racing
1

Tim Sauber F1 menja ime u Alfa Romeo Racing

545
1
Podelite sa prijateljima:

Sauber zvanično nestaje u novoj sezoni i uzima ime Alfa Romeo Racing. 

Alfa Romeo je prošle godine postao glavni sponzor tima što je prvi kontakt ovog brenda sa Formulom 1 još od 1985. godine. Novi naziv je zapravo stari, s obzirom da je tim koji je 1950. i 1951. godine osvojio titulu upravo nosio ovo ime.

Ime Sauber bilo je prisutno na gridu Formule 1 od 1993. godine. Otada su u svim sezonama sem 2014. godine uspeli da osvoje bodove tokom takmičenja.

Alfa Romeo Racing koristiće agregate Ferrarija od prethodne sezone, što znači da će biti veoma kompetitivni ove godine. Upućeni navode da bi ova ekipa mogla biti jedno od velikih iznenađenja u 2019. godini, pre svega zbog potentnog agregata ali i iskusnog tima.

U ovoj sezoni za Alfa Romeo Racing voziće nekadašnji šampion Formule 1 Kimi Raikonen i mlada nada iz Ferrarijevog programa za vozače, Italijan Antonio Đovinaci.

AutoRepublika 

(545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Oće voziti onda pod zastavom Italije ili ipak Švajcarske?