1. Home
  2. Sport
  3. Dejvid Kultard pobednik „Trke šampiona 2018.“
Dejvid Kultard pobednik „Trke šampiona 2018.“
0

Dejvid Kultard pobednik „Trke šampiona 2018.“

211
0
Podelite sa prijateljima:

Dejvid Kultard je pobedio u „Trci šampiona 2018.“

Škot je nadmašio bivšeg WRC šampiona, Petera Solberga, u finalu održanom u Saudijskoj Arabiji, na „Internacionalnom stadionu kralja Fahda“ u Rijadu. Interesantno, FIA-i u ovom slučaju nije smetalo kršenje ljudskih prava, kao ni „grid“ devojke. Naravno, nešto poput „grid“ devojaka je i u teoriji i praksi nemoguće u mestu poput Rijada… Očigledno je javno odrubljivanje glava za FIA-u „manje strašna“ pojava od lepih devojaka u „minićima“…

Uglavnom, trinaestostruki pobednik F1 trka, Kultard, bio je najbolji u finalu.

U uvodnom duelu je bio ispred Solberga u Whelen Euro NASCAR trkaču, sa preko pola sekunde prednosti, da bi titulu „šampion šampiona“ osigurao u sledećoj vožnji, sa 1,7 sekundi prednosti, u Vuhl 05 mašini.

Ovo je Kultardova druga RoC titula, nakon pobede u Barbadosu 2014..

 

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments