1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Nissan traži od Renaulta da odustane od Formule 1
Nissan traži od Renaulta da odustane od Formule 1
0

Nissan traži od Renaulta da odustane od Formule 1

264
0
Podelite sa prijateljima:

Renault-Nissan alijansa trenutno stoji na staklenim nogama, a kao jedan od brojnih spornih momenata je učestovanje francuskog proizvođača u Formuli 1. 

Navodno, rukovodstvo Nissana ne vidi veliku korist u tome što Renault učestvuje u „najbržem cirkusu na svetu“. Za sada je sve još uvek u domenu glasina, ali ima indikacija da bi Francuzi zaista mogli da odu iz Formule 1.

U poslednjih nekoliko godina Renault nema neki zapažen rezultat u ovom šampionatu. Daleko su od prve tri pozicije, kako kod generalnog plasmana ekipa, tako i kod vozača.

Kako francuski proizvođač tek treba da izabere novog izvršnog direktora (mediji daju najviše šansi bivšem šefu Seata, Luki de Meu), očekuju se da će konačna odluka o angažmanu Renaulta u Formuli 1 biti doneta u krajem prvog ili u drugom kvartalu ove godine.

Direktor ekipe Renaulta u Formuli 1, Kiril Abitul, potvrdio je da još uvek nema potvrdu o tome da li će se tim naći na gridu i posle 2020. godine.

Podsetimo, F1 je najavila velike promene za 2021. godinu, a nova pravila odlično se uklapaju u strategiju Renaulta u ovoj seriji, ističe Abitul. „Ne bih rekao da su pravila pisana za nas, ali vidim veliki potencijal“, rekao je šef Renaultovog tima u prestižnom šampionatu.

Renault je prethodnu sezonu završio petoj poziciji u generalnom plasmanu ekipa sa 91 osvojenim poenom. Ispred njega bio je McLaren sa razlikom od 54 poena. Danijel Rikijardo završio je sezonu kao devetoplasirani među vozačima sa 54 prikupljena boda, dok je njegov sad već bivši kolega Niko Hulkenberg bio 14. sa 37 osvojenih poena.

AutoRepublika 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments