1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Zarada Daimlera pala 22 odsto u četvrtom kvartalu 2018.
Zarada Daimlera pala 22 odsto u četvrtom kvartalu 2018.
0

Zarada Daimlera pala 22 odsto u četvrtom kvartalu 2018.

222
0
Podelite sa prijateljima:

Dobit iz poslovanja Daimlera u četvrtom kvartalu je pala za čak 22 odsto. Razlozi se pronalaze u trgovinskim tenzijama i prepucavanjima, kao i u rastućim troškovima razvoja električnih i autonomnih vozila.

Zarada pre zaračunatih kamata i taksi je pala na 2,67 milijardi evra u četvrtom kvartalu, saopštila je kompanija.

Daimler kaže da je prinos iz prodaje kada je o Mercedesovom poslovanju reč, pao na 7,3 odsto u četvrtom kvartalu, sa prošlogodišnjih 9,5 odsto.

Prodaja Mercedesa se povećala za četiri odsto u četvrtom kvartalu, ali povećani carinski troškovi na vozila koja se izvoze u SAD i Kinu, i stopiranje isporuka nekih dizel modela, negativno su uticali na potražnju, što je rezultiralo slabijim cenama.

Za 2019., Mercedes-Benz Cars očekuje da ostvari prinos iz prodaje između šest i osam odsto, odnosno između pet i sedam odsto kada je u pitanju Mercedes Vans, saopštio je Daimler.

„Uzimajući u obzir smernice za Mercedes-Benz Cars i Mercedes-Benz Vans, mi smo ispod zacrtanog dugoročnog plana. Ne možemo biti zadovoljni s tim. Naš cilj je da se vratimo na ciljanu dobit iz poslovanja od 8 do 10 odsto do 2021.“, kaže šef kompanije, Diter Ceče.

Za 2019. Daimler očekuje neznatan rast u broju prodatih jedinica i zaradi.

Mercedes-Benz se pozicionirao najveća premijum marka prošle godine sa 2,31 milion novoregistrovanih vozila. BMW je isporučio 2,12 miliona vozila a Audi 1,81 milion.

AutoRepublika

 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments