1. Home
  2. Vesti
  3. BMW neće razvijati seriju 9
BMW neće razvijati seriju 9
0

BMW neće razvijati seriju 9

241
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogi automobilski entuzijasti su zadrhtali nakon spoznaje sa šuškanjima “dobro” obaveštenih izvora u industriji koji su najavljivali visok stepen verovatnoće da će bavarska marka uskoro predstaviti novi model koji bi mogao da zaseni i najprestižnije kupee i limuzine iz game.

Međutim, nakon par razmenjenih rečenica sa novinarima, svima je postalo jasno zašto Klaus Frelih, šef odeljenja za istraživanje i razvoj kompanije BMW, ne želi da rasipa limitirane resurse koje svaki rukovodilac savremene firme ima na raspolaganju, na kreaciju serije 9.

“Smatram da nama serija 9 uopšte nije potrebna. U toj tržišnoj niši su proizvođaču luskuznih vozila kakva je naša kompanija, potrebna tri model. To su: predstavnik SUV segmenta, a kod nas je to nedavno predstavljeni X7, zatim limuzina (serija 7) i naposletku sportski automobil koji je u stanju da uzburka emocije, a siguran sam da serija 8 nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Neki od naših rivala na tržištu već preduzimaju korake u cilju smanjenja broja članova palete modela koji se nude. Razlog tome su svakako limitirani prodajni rezultati u segmentu u kom bi se eventualna serija 9 takmičila.”

Kao i sa svim dosadašnjim stavovima “raspričanog“ Freliha, i sa ovim navodima moramo da se složimo. Mudro zboriš, dragi Klaus.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments