1. Home
  2. Vesti
  3. GM optužen za gramzivost u „Super Bowl“ reklami u Kanadi (VIDEO)
GM optužen za gramzivost u „Super Bowl“ reklami u Kanadi (VIDEO)
0

GM optužen za gramzivost u „Super Bowl“ reklami u Kanadi (VIDEO)

125
0
Podelite sa prijateljima:

Dotična reklama proziva General Motors za gramzivost povodom zatvaranja fabrike u Kanadi nakon  vladinih mera spasavanja.

Dok su Amerikanci gledali reklame za pivo, automobile i grickalice tokom „Super Bowla“, Unifor, sindikat kanadskih radnika u automobilskoj industriji je bio mnogo ozbiljniji, poslavši u etar spot koji baca ljagu na General Motors zbog premeštanja radnih mesta van ove zemlje.

Pred emitovanje, GM je zahtevao od sindikata da to ne čini, ali je Unifor to odbio. Naravno, američka kompanija nije nimalo srećna zbog svega ovoga, tako da razmatra da tuži Unifor za klevetu.

Unifor je ogorčen pre svega zbog GM-ovog saopštenja iz novembra, kada je američki gigant obznanio da namerava da zatvori fabriku u Ošavi, Ontario. Nakon ove najave, sindikat je lansirao „Spasimo Ošavu“ kampanju, čija je „Super Bowl“ reklama tek jedan deo. Organizacija je pozvala Kanađane da bojkotuju kupovinu GM-ovih proizvoda iz Meksika.

„Mi čvrsto verujemo da ukoliko GM želi da prodaje svoje proizvode ovde, onda ovde treba i da ih proizvodi, a mi nećemo biit zaplašeni zbog slanja poruke Kanađanima u ovom spotu“, rekao je predsednik Unifora, Džeri Dias.

Ono što se GM-u nije svidelo je Uniforova poruka da je kompanija gramziva, jer je prethodno uzela novac od kanadskih vlasti, da bi zatim zatvorila fabriku. GM-ov argument je da je to bila pozajmica, koju je vratio s kamatom.

Objava zatvaranja fabrika uključuje postrojenja u Lordstaunu (Ohajo), Detroit-Hemtremku (Mičigen), Vorenu (Mičigen) i Vajt Maršu (Merilend). GM je takođe najavio redukovanje plata za 15 odsto i smanjivanje menadžmenta za 25 odsto. Kompanija je predvidela da će do 2020. uštedeti 6 milijardi dolara.

AutoRepublika

 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments