1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Giardiniera bi mogla da bude dodeljena Kragujevcu
Fiat 500 Giardiniera bi mogla da bude dodeljena Kragujevcu
6

Fiat 500 Giardiniera bi mogla da bude dodeljena Kragujevcu

2.87K
6
Podelite sa prijateljima:

Kako prenose italijanski mediji, pozivajući se na njihove izvore iz Fiat Chrysler Automobiles (FCA), najavljeni model iz B segmenta sa mogućnošću prevoza do pet putnika, Fiat 500 Giardiniera bi mogao biti poveren kragujevačkim pogonima na sklapanje. Inače, to je model koji je po gabaritima nešto veći od prodajnog rekordera A segmenta, modela 500.

Kako je pokojni Serđo Markione još za života najavljivao, u Kragujevcu započinje proizvodnja i hibridne verzije minivana 500L, koji će nastaviti da silazi sa proizvdnih traka, uporedo sa konvencionalnim verzijama.

Ove informacije deluju kredibilno kada se zna da su zvaničnici kompanije FCA u prošlosti izjavljivali da bi jedine korporacijske fabrike u kojima bi se mogla organizovati proizvodnja malih automobila, na profitabilnim osnovama, bile Srbija i Poljska.

To nas dovodi do još jedne informacije važne za ljubitelje italijanskih automobila. Naime, prema izvorima iz poljskih pogona FCA grupe, veoma je verovatno da će se nova Lancia Ypsilon upravo tamo proizvoditi. Na taj način, mališan iz B segmenta bi duže opstao na tržištu, a proizvodne trake bi podelio sa dolazećim Fiatom 500, koji debituje 2020. godine.

Između 2022. i 2023. godine debitovaće i nova Panda, kada u pogonima Pomiljano bude obustavljena proizvodnja aktuelne generacije.

Bilo kako bilo, sve dileme će biti otklonjene na proleće, kada će biti objavljeni zvanični planovi za pogone u Srbiji, Poljskoj i Turskoj.
AutoRepublika

(2870)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Ako bih mogao da biram koji model će stići u Kg glasao bih za 500X. On ima najbolju perspektivu.

Opet, šta god da stigne je svakako plus.

Mad Max

Рекао би, 500Л је био очај, а сад може да дође само нешто још горе и пропалије…..

Marko

A zasti je bio ocaj?Sasvim solidno se prodavao,I dalje je lider u segmentu.Nije ni najlepsi ni najbolji,ali za ono zasta je napravljen-savrseno obavlja posao.Ovaj ristajling je tek bio pun pogodak,ja sam fan japanaca,ali ne bih se bunio da ga vozim kao porodicno vozilo

Mad Max

Da ga nisu Italijani kupovali ne bi se morao ni proizvoditi. To je bio totalni promašaj, koji nije ostvario ni 50% očekivanja….. A za Srbiju, gde se još vozi Golf 2, možda i nije tako loš…. Samo da je bio jeftiniji jedno 2000 evrića…

Kresoje

Šta tebe muči pa toliko vremena provodi pljujući Fiat. Nađi devojku spasi i sebe i nas.

moron

Ja se nadam da 500 L nece uskoro završiti svoj tržišni život, jer mislim da to i nije tako loše porodično vozilo, pri čemu sa motorom 1,4 i nije tako skup. Naprotiv. Bude ispod 11.000, a za te pare može samo neki mališan B segmenta, uglavnom slabije motorizovan, pri čemu 500 L nudi komfor u rangu HB-a C segmenta. Naravno da nema vozne osobine kao neki besno motorizovan HB C klase, ali, nisu svi ofanzivni vozači. Ja imam sa 1,6 MJ, pa uglavnom vozim kao da „teram“ daciu 1,0 SCe sa 93 Nm. Prosto, nije svako „Fandjo“ i nekome valja… Pročitaj više »