1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Astra bi ipak mogla da dobije hot heč verziju
Opel Astra bi ipak mogla da dobije hot heč verziju
4

Opel Astra bi ipak mogla da dobije hot heč verziju

256
4
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka razmatra performantnu varijantu asa iz C segmenta, ali ne onakvu kakvu većina zaljubljenika u Opel očekuje… 

Ne tako davno, Opel je okrenuo leđa performantnim vozilima. OPC verzije Corse i Astre su davna prošlost, ali bi se marka iz Riselshajma uskoro mogla vratiti u hot heč segment.

Ipak, neće to biti nekakav potentni hečbek sa benzinskim agregatom, zapravo razmišlja se o potpuno drugačijem pravcu – električnom modelu. To bi trebalo da bude najpotentnije izdanje predstojeće električne Astre.

Šef dizajna Vauxhalla, Mark Adams, nedavno je u razgovoru za TopGear potvrdio da se trenutno rade studije na tu temu i da je u opticaju nekoliko „ludih“ ideja. U britanskim medijima su se nakon toga pojavile glasine da će Opel odnosno Vauxhall plasirati dve verzije potentnije Astre.

Jedna bi trebalo da bude PHEV model, dok će se „čistokrvni“ hot heč morati osloniti na EV tehnologiju. Ono što još uvek nije jasno je kakvu bi oznaku eventualno koristili ovi automobili… U opticaju su OPC i slavna GSi značka, ali je sasvim moguće da se rukovodstvo nemačke (franačke) marke opredeli za neku drugu opciju.

Zanimljivo je da je proizvođač iz Riselshajma još ranije potvrdio da će električna varijanta krosovera Mokke takođe dobiti performantno izdanje. Očito je da na ovaj način žele da privuku još kupaca u segment EV četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Ako je elektricni nije hot hatch. Moze jedino biti ako se zapali 😆Neka ih zovu hot dildo ili kako god. Zelenosektaši…fuj

BB

Nećeš ti uskoro u Sarajevo moći ni da siđeš bez strujaša ima da zabrane sve SUS zbog smoga a možda nećeš ni morati kad Baki Žika vas sve zamijeni robotima 🙂 😀
https://www.youtube.com/watch?v=m4vBAGCBz9c

TheStig

Ovo je idealna pričica za ljubitelje naučne fantastike i SDA čopor.

Matija

Astra sa jacim motorom a la Golf GTI? Zasto da ne! Ova varijanta bi podigla imidz Opela koji je zahvaljujuci PSA komandi potpuno degradiran. Ono sto bi za Opel bilo najbolje to je da napravi novu Mantu i to po ugledu na prvu generaciju! To bi bio jedinstven kompakt kupe na trzistu! Samo, da bi se kompenzirali troskovi nova Manta ne bi smela da se ogranici samo na vrhunski Astrin motor vec bi trebalo da ponudi kompletnu paletu, za svaki dzep! Setimo se Forda Kapri, njegova paleta motora pocinjala je sa skromnih 1300 kubika a na vrhu je bio V6… Pročitaj više »