1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo povlači najveći broj vozila u poslednjih 15 godina
Volvo povlači najveći broj vozila u poslednjih 15 godina
0

Volvo povlači najveći broj vozila u poslednjih 15 godina

419
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo Cars, koji se nalazi u vlasništvu kineske grupacije Zhejiang Geely Holding Group, juče je objavio da, na dobrovoljnim osnovama, povlači oko 200.000 vozila, nakon što je interna kontrola otkrila inženjering propust koji bi potencijalno mogao da uzrokuje curenje goriva u odeljku predviđenom za smeštaj pogonske grupe.

Iz kompanije je stigla dodatna objava da je interno organizovanom istragom otkriveno da neki primerci vozila marke Volvo, mogu posedovati sićušne pukotine u sistemu za dovod goriva, a koji je lociran ispod haube. U kombinaciji sa gorivom koje se nalazi pod pritiskom, tokom vremena bi moglo doći do curenja goriva u okolnom prostoru.

Precizan broj pogođenih vozila je 219.000, a povlačenje se odnosi na 11 različitih modela, proizvedenih između 2015. i 2016. godine, objavila je švedska kompanija. Najveća koncentracija pogođenih vozila se nalazi u matičnoj državi, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Volvo je isporučio ukupno 503.127, odnosno 534.332 vozila, tokom 2015. i 2016. godine.

“Nemamo izveštaje koji bi ukazali da je iko povređen ili da je nekakva šteta nastala po osnovu propusta povodom kojeg je upućen poziv na korektivnu intervenciju. Volvo ovu radnju preduzima u preventivnom duhu, kako bi se izbegli eventualni problem u budućnosti,” piše u saopštenju za javnost Volvoa.

Švedska marka je prosto procvetala od trenutka od kog je postala deo kineske imperije, što se desilo još 2010. godine. Kao što smo već izvestili, Volvo je po prvi put u istoriji plasirao preko 600.000 vozila tokom jedne godine, što se desilo upravo lane.

Ipak, poznate globalne trzavice su pogodile automobilsku industriju, uslovljavajući pad tražnje u Kini, što je primoralo Volvo da izvrši određene proizvodne rokade, čime bi bile minimizirane štete uzrokovane trgovinskim ratom, posebno između Kine i države koju vodi Donald Tramp.

Iz tih razloga, Geely Automobile, najveća listirana kompanija kineske grupe, izašla je ranije ovog meseca sa prognozom koja predviđa stagnaciju prodajnih rezultata ove godine.

Portparol kompanije Volvo je odbio da javnosti pruži informaciju u pogledu očekivanih troškova uzrokovanih povlačenjem vozila.

Još da dodamo da je ovo najobimnije povlačenje vozila kompanije, po broju pogođenih primeraka, još od 2004. godine, kada je celih 460.000 automobila švedske marke bilo prinuđeno da poseti servisne centre zarad korektivne intervencije na electronskom kontrolnom modulu koji upravlja radom rashladnog sistema.

AutoRepublika

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments