1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen i Seat nastavljaju prodaju neispravnih vozila
Volkswagen i Seat nastavljaju prodaju neispravnih vozila
6

Volkswagen i Seat nastavljaju prodaju neispravnih vozila

784
6
Podelite sa prijateljima:

Seat i Volkswagen nastavljaju da prodaju nekoliko modela vozila uprkos tome što je aktuelan zvaničan poziv na korektivnu intervenciju zbog problema sa pojasem na zadnjoj klupi.

Problem je ustanovljen tokom maja meseca, a pogođena su vozila za modelnu 2018. godinu: VW Polo, Seat Ibiza i Seat Arona. O čemu se radi? Ukoliko se tri osobe prevoze na zadnjoj klupi, bilo kojeg od navedena tri vozila, može se dogoditi da se pojas raskopča, usled promene saobraćajne trake pri visokoj brzini na primer, i to na centralnom sedištu.

Uprkos poznatom problemu, proizvođač nije obustavio prodaju spornih automobila, već je nastavljeno sa maloprodajnim aktivnostima, doduše uz privremeno rešen problem, do momenta sprovođenja sveobuhvatne korektivne intervencije. Privremeno rešenje dodatno umanjuje, ionako nizak rizik od neželjenog događaja, na takav način što su izmenjene visine postavke različitih pojaseva na zadnjoj klupi.

Trajno rešenje podrazumeva potpuno redizajnirani sistem, ali će se na njegovu ugradnju sačekati do novembra. Novim kupcima je dostavljeno obaveštenje o problemu, uz zahtev za potpisivanjem izjave kojom naglašavaju da su svesni nemogućnosti prevoza tri osobe na zadnjoj klupi, sve do momenta kada će problem biti rešen u ovlašćenim servisima navedenih marki. Svako od pogođenih vozila poseduje čak i odgovarajuću, upozoravajuću nalepnicu.

Povodom ove situacije, oglasile su se obe kompanije zajedničkim saopštenjem u kojem su “potvrdile postojanje tehničkih problema na pomenutim modelima, i zbog čega su savetovali kupcima da ne koriste centralno mesto na zadnjoj klupi, sve dok se problem ne reši sistematski”. Proizvođači su naglasili da je verovatnoća da do neželjenog događaja dođe “ekstremno mala”, kao i da je “bezbednost vrhunski prioritet za obe marke”.

U Velikoj Britaniji se povodom ovog saznanja diglo dosta prašine, a od Karolin Hiks iz Agencije za standardizaciju vozila je stigla izjava da su “razgovori sa VW grupom u toku, i da će sveobuhvatna intervencija biti obavljena”.

 

(784)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Baš me zanima da li vozilo sa takvom nalepnicom može da prođe tehnički pregled u Srbiji?
I kako se registruje, za 4, a posle se atestira za 5 putnika?

Odesza

Zašto ne bi moglo da prođe ?
Pa ionako ide OPOZIV,pa će tijekom redovnog servisa vozila izmjenit dotičan problematičan sistem!

Moronov drug

To bi bilo, kao kad bi Perica rekao, popraviću rupe na blatobranu, majke mi. Još nisam čuo za uslovnu registraciju, kao ni za takav tehnički pregled. Barem ne u Srbiji.

moron

Koji licemeri… Da čovek ne poveruje. Kažu „Proizvođači su naglasili da je verovatnoća da do neželjenog događaja dođe “ekstremno mala”. Pa, ako je tako, a zašto onda kupci potpisuju izjavu da su upozoreni da nije preporučljivo da kola koriste kao „petosed“ ? Ako „peti pogine“, VW misli da sa time neće imati ništa ?Pa, postoji nešto što se zove „odgovornost proizvodjača stvari sa nedostatkom“. Ovi idioti su svesni da njihova stvar ( proizvode kuće VW ) ima nedostatak i da je opasna, a oni je svesno stavljaju u prodaju ? Ali, Bože moj, pošto je za njih i „dizelgejt“ bio… Pročitaj više »

Mad Max

Kad bi sad postojao nov klot Golf 2 dizel za 5-6 000€, i da je oblepljen porukama da je opasan po život, da izaziva razne bolesti (kao kutija cigareta), opet bi bio najpodavanije vozilo u Srbiji.