1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo šalje V40 u istoriju, menja ga SUV-kupe
Volvo šalje V40 u istoriju, menja ga SUV-kupe
1

Volvo šalje V40 u istoriju, menja ga SUV-kupe

341
1
Podelite sa prijateljima:

Švedski proizvođač namerava da se uskoro oprosti sa modelom V40, a kao njegova indirektni naslednik trebalo bi da se pojavi SUV u kupe stilu. 

Volvo definitivno neće praviti novu generaciju V40, pre svega zbog sve manje prodaje u segmentu, ali i radi otvaranja prostora za električne modele u svom portfoliju. Šveđani smatraju da mogu održati prodaju kroz tri familije automobila sa oznakama 40, 60 i 90. U naredne dve do tri godine planiraju plasirati zamenu za V40 koja će najverovatnije biti kupeoliki SUV.

Ipak, još nije jasno kada bi Volvo mogao da povuče sa tržišta pomenuti hedžbek. Neki od britanskih medija najavljivali su da bi to moglo biti već krajem ove godine, ali se čini da će datuma isteka roka V40 pre biti 2020. godina. Jednostavno, još uvek postoji potražnja za ovim automobilom, a dok naslednik ne bude bio potpuno spreman za tržišni nastup, ne treba očekivati penziju V40.

Volvo je u 2018. godini prodao 77.587 primeraka svog hedžbeka, što je za 23% lošiji prodajni rezultat nego u 2017. godini. Švedska marka najavljuje dalji pad prodaje u tekućoj godini, dok za starijeg brata, krosover XC40 veruju da će u ovoj godini premašiti 150.000 prodatih primeraka.

AutoRepublika 

 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sudeći po prodajnim rezultatima, malo ko će za njim žaliti.