1. Home
  2. Zelene strane
  3. Ford planira potpuno električni F-150
Ford planira potpuno električni F-150
0

Ford planira potpuno električni F-150

173
0
Podelite sa prijateljima:

Pitanje je vremena kada ćemo ugledati električni Ford F-150. 

Ford je najavio da će se u narednim godinama fokusirati na SUV i pikap modele, sve u skladu sa znatno većom potrašnjom za takvim tipom vozila na globalnom nivou. Uprkos tome što se gotovo svakodnevno čuju najave novih električnih krosovera, o ovakvom pogonu kod pikapova još uvek se govori pomalo stidljivo. Jedan od proizvođača koji je najavio svoj e-pikap je Tesla, a po svemu sudeći i Ford će krenuti tim stopama.

Fordov predsednik za globalno tržište, Džim Farli, nedavno je u Detroitu potvrdio da će ta marka elektrifikovati F-seriju. „Kada kažem elektrifikacija, mislim na to da ćemo u ponudi imati hibridni, ali i potpuno električni model“, rekao je tada Farli.

Farli je dodao da F-150 nije bez razloga ubedljivo najprodavaniji pikap na svetu, te da Ford veoma dobro poznaje svoje mušterije. „Cilj je svakom potencijalnom kupcu omogućiti da ima verziju modela iz F serije koja mu se dopada. Stoga su hibridi i električna varijanta deo naših planova kako bi F serija bila prilagođena za blisku budućnost“, dodao je rukovodilac američke marke.

 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments