1. Home
  2. Video
  3. Šta se dešava kada se točak odvoji od vozila? (VIDEO)
Šta se dešava kada se točak odvoji od vozila? (VIDEO)
0

Šta se dešava kada se točak odvoji od vozila? (VIDEO)

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Sasvim je jasno da će točak da se odvoji od vozila, međutim to nije sve.

Ekipa koja se svojski potrudila sa „satre“ Opel Astru „ponovo jaše“. Ovoga puta im je misija da utvrde šta se desi kada su zavrtnji na točku „labavi“.

Ovo „istraživanje“ je delo YouTube kanala pod nazivom mastermilo82. Pre nego što kreirate neke predubeđenja kako bi ovo trebalo da bude izvedeno, znajte da iz svega mogu da se izvuku sasvim legitimne lekcije. Doduše, oštećenja na automobilu se podrazumevaju, ali sve u ime nauke i znanja!

U ovom konkretnom slučaju, odvažni test vozači su otpustili zavrtnje na levom prednjem točku Astre, a zatim se uputili na put. Lekcija broj jedan: Na volanu se bez ikakve dileme može osetiti da točak nije pričvršćen, bar kada je prednji u pitanju. Iziskuje se značajna dodatna korekcija. Nakon par krugova, zavrtnji su „odbili“ da otpadnu, tako da je jedan uklonjen a drugi su „olabavljeni“ još više.

Ovde stvari postaju interesantnije a na red dolazi lekcija broj 2, i to dobra. Ukoliko se točak iznenada odvoji tokom vožnje, pokušajte da se oduprete nagonu koji podrazumeva oštro kočenje. S obzirom da jednog točka nema, kočna sila je s jedne strane automobila značajno umanjena, tako da bilo kakvi nagli potezi mogu nepredviđeno zaneti vozilo. Ukoliko se odvoji zadnji točak, može doći do nekontrolisanog proklizavanja.

Neverovatno, ali točak je vraćen na svoje mesto sa minimalnim oštećenjima zavrtnja. Opel Astra je preživela, što znači da nas uskoro očekuje novi video.

AutoRepublika

Izvor: mastermilo82 via YouTube

(1480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments