1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 dobio i kabrio varijantu
Porsche 911 dobio i kabrio varijantu
0

Porsche 911 dobio i kabrio varijantu

201
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što je bilo i očekivano, nakon kupea predstavljena je i kabrio verzija nove 911-ice. 

Samo nekoliko nedelja nakon debija nove iteracije Porschea 911 u Los Anđelesu nemačka marka predstavila je i Cabriolet izdanje legendarnog modela. Porsche nije odustao od tradicionalnog mekog krova koji ovi modeli koriste od 1982. godine. Krov se može zatvoriti za svega 12 sekundi, i to sve do brzine od 60 km/h.

Po uobičajenom receptu, model bez krova preuzeo je tehnologiju i pogonske sklopove od kupea. Od odlazeće generacije, Porsche 911 992 Cabriolet širi je za 45 milimetara što se na prvi pogled jasno i vidi. Postavljen je naplatke od 20 cola napred, odnosno 21 pozadi, čime je pojava ovog automobila postala još impresivnija.

Upečatljiva su Matrix LED prednja svetla, kao i LED traka na zadnjem delu koja se prostire celom širinom automobila. Unutar kabine pored luksuznih materijala i vrhunske izrade dominira veliki ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema sa dijagonalom od 10,9 inča.

Nemačka marka značajno je unapredila twin-tubo 3,0-litarski motor sa šest cilindara koji će pogoniti modele sa oznakom Carrera.  Cabriolet varijanta rezervisana je za modele Carrera S i Carrera 4S koji oba koriste isti navedeni agregat sa 450 konjskih snaga.  Za neupućene, razlika između Carrere S i Carrere 4S je u tome što potonja varijanta ima pogon na sve točkove.

Porsche navodi da će Carrera S „bez krova“ do 100 km/h stizati za 3,9 sekundi, što je za 2 desetinke sporije nego kupe, kao i da će Carrera 4S Cabriolet isti sprint obavljati za 3,8 sekundi, što je opet za 2 desetinke slabiji rezultat od kupe izdanja.

Početna cena za Carreru 4S Cabriolet u Velikoj Britaniji iznosiće 102.755 funti.

AutoRepublika 

 

 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments