1. Home
  2. Vesti
  3. Daimlerov poluautonomni kamion debituje u Severnoj Americi
Daimlerov poluautonomni kamion debituje u Severnoj Americi
0

Daimlerov poluautonomni kamion debituje u Severnoj Americi

292
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu saopštio je da će uskoro početi sa prodajom osveženog modela Freightliner Cascadia. 

Ovaj model dobija u poluautonomnu tehnologiju samoupravljanja. Naime, uz pomoć čitavog niza rada i kamera pomenuti kamion je u stanju je da samostalno koči, ubrzava i upravlja bez limita brzine, odnosno ove radnje moguće su u rasponu od minimalne do maksimalne brzine. Upotreba ovakve tehnologije veliki je napredak za Daimler koji ima ogromne planove kada je reč o autonomnim kamionima.

„Autonomni kamioni će ubrzati logistiku ali i unaprediti bezbednost u saobraćaju“, kaže šef Daimler kamiona, Martin Daum.

Nemački gigant rešen je da zadrži prednost nad direktnim konkurentima Volvoom i Paccarom pre svega kroz plasman automnih kamiona. Daimlerovo odeljenje za proizvodnju kamiona zabeležilo je rekordnu prodaju u prethodnoj godini, jer su na globalnom nivou isporučili više od 500.000 vozila.

Šef divizije Daimler kamiona za Severnu Ameriku, Rodžer Nilsen, izjavio je da će 2019. godina biti rekordna za tog proizvođača na severnoameričkom kontinetu.

Proizvođač kamiona iz Nemačke deo je velikog projekta matične kompanije u jurišu ka elektrifikaciji i autonomnim vozilima. Daimler će u narednih nekoliko godina uložiti u razvoj samovozećih modela više od 500 miliona evra, a otvoren je i razvojni centar u SAD gde je zaposleno više od 200 stručnjaka.

Ova godina će biti veoma interesantna za tržište kamiona u SAD, s obzirom na to da je i kompanija Tesla najavila da će tokom godine početi sa isporukom svog električnog kamiona, modela pod imenom Semi.

AutoRepublika 

 

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments