1. Home
  2. Vesti
  3. Gaz-14 sa V12 motorom iz BMW-a
Gaz-14 sa V12 motorom iz BMW-a
8

Gaz-14 sa V12 motorom iz BMW-a

7.02K
8
Podelite sa prijateljima:

Kad se Rusi zaigraju sa sređivanjem automobila onda to izgleda ovako. 

Limuzine koje su mahom koristili vladini zvaničnici u doba SSSR-a bili su luksuzni automobili za to vreme. Danas ih je mahom vreme debelo pregazilo, ali se za relativno male pare mogu pronaći vrlo dobro očuvani primerci u Rusiji. Rusi im mahom zameraju nepouzdanu mehaniku, odnosno motor i menjač.

Stoga je česta pojava da se u stare sovjetske automobile ubacuju agregati iz drugih brendova, mahom nemačkih i japanskih. Tako je i ovaj Gaz-14 sa fotografija dobio V12 agregat iz BMW-a. I to ne iz bilo kog automobila bavarske marke, već Serije 7 generacije E38.

Njegov aktuelni vlasnik tvrdi da automobil koristi gotovo svakodnevno, ali ističe i da ima ozbiljnu potrošnju. Prema njegovim rečima, ovaj Gaz-14 je poprilično žedan četvorotočkaš uz prosečnu potrošnju od 22 l benzina na 100 km u gradskom ciklusu vožnje.

No, vlasnik je rešio da ipak proda svog ljubimca… Pitate se kolika je cena? Pa, traži se 2,2 miliona ruskih rubalja, ili po današnjem kursu, nešto više od 24.000 evra. Za rusku luksuznu limuzinu sa BMW pogonskim sklopom.

AutoRepublika

(7017)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Бранило

Значи Чајка је са оригиналним мотором трошила бар 35 литара бензина…

„Njegov aktuelni vlasnik tvrdi da automobil koristi gotovo svakodnevno, ali ističe i da ima ozbiljnu potrošnju. Prema njegovim rečima, ovaj Gaz-14 je poprilično žedan četvorotočkaš uz prosečnu potrošnju od 22 l benzina na 100 km u gradskom ciklusu vožnje.“

А у Русији литар бензина 0,51 еуро цент …. 🙂

Бранило

нашао на нету :
Koje su karakteristike dinamike GAZ-14 „Čajka“? Uz veliku praznu masu, ovaj automobil ubrzava do stotke za 15 sekundi. Maksimalna brzina automobil ima 175 kilometara na sat. Potrošnja goriva, prema podacima iz pasoša, iznosi 29 litara na 100 kilometara u gradu. U kombiniranom ciklusu vozilo troši najmanje 24 litre. U vožnji autoputem automobil troši 22 litre prema podacima iz pasoša. Preporučeni benzin – A-95 „Extra“.

Balkanboj

Videh pre 3 godine kod majstora što mi je radio motor za e30 jedan drugačiji terenac. Šasija i kabina od dugačkog Mitsubishi Pajera, osovine od Pincgauera i motor 3.0 dizel iz BMW-a e39.
Tamo gde on ide putevi verovatno ne postoje.

Бранило

Јел овако нешто?

https://youtu.be/_TSLSbp8fRI

Balkanboj

Ali crni Pajero. Plus obe osovine sa Pinca.

Волод

Махи махи махинално… Не знам да ли је аутор на почетку писања ово текста слушао песмицу Вики М.

Yankee

Lincoln Continental wanna-be, ali i dalje izgleda odlicno.

Zeleni Zub

Mahom ,mahom ,mahom ,mahom….