1. Home
  2. Vesti
  3. “PRC” verzija BMW-a serije 3 predstavljena
“PRC” verzija BMW-a serije 3 predstavljena
0

“PRC” verzija BMW-a serije 3 predstavljena

2.66K
0
Podelite sa prijateljima:

Danas je u Narodnoj Republici Kini (People’s Republic of China – PRC) predstavljena specijalna verzija, bavarskog sedana iz luksuznog D segmenta. U odnosu na globalni model, serija 3 namenjena kineskim kupcima, poseduje produženo međuosovinsko rastojanje, čime je po gabaritima prevazišla seriju 5 iz E60 generacije.

Za razliku od verzije koja će se nuditi u ostatku sveta, serija 3 LWB je dugačka 4,83 metara, odnosno 12 više u odnosu na jesenas predstavljeni globalni model. Čak 11 centimetara veće dužine je preslikano na međuosovinski razmak, navodeći nas na pomisao da Kinezi koji se obično voze na zadnjoj klupi, u proseku imaju znatno duže noge od putnika na ostalim tržištima.

Model koji je prikazan na fotografijama nosi oznake 325 Li M Sport, a proizvodnja istog je organizovana u lokalnim pogonima zajedničkog poduhvata, kompanije BMW Brilliance, gde se već sklapa i rođak iz višeg segmenta, model serije 5 Li.

Tržište Kine je bogato rivalima serije 3 LWB, koja stiže u prodajne salone u kasnijem delu godine. Tu su Audi A4 L, Jaguar XE L kao i Mercedes C klase L.

Prethodne godine je na kineskom tržištu prodato oko 130.000 primeraka serije 3 Li, pa su očekivanja od noviteta ogromna.

AutoRepublika

(2660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments