1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari spremio novi superautomobil
Ferrari spremio novi superautomobil
0

Ferrari spremio novi superautomobil

519
0
Podelite sa prijateljima:

Novi superautomobil Scuderije biće predstavljen krajem tekućeg meseca. 

U Ferrariju nadolazeći model opisuju kao „remek-delo dizajna“, i prema prvim informacijama ovaj automobil postaviće se u gami italijanskog proizvođača iznad 812 Superfast.

Vozilo koje ćemo uskoro imati priliku i da vidimo biće hibrid. Ovih dana se u stručnoj javnosti često postavlja pitanje zbog čega Ferrari insistira na hibridima kada smo videli da umeju da naprave izuzetno performantan automobil i bez pomoći „struje“. No, odgovor je poprilično jednostavan.

Prvo, zbog hibridne postavke budući vlasnici će u nekim zemljama imati razne privilegije, počevši od manjeg poreza, pa do besplatnog parkiranja, mada nije da neko ko ima da kupi Ferrari nema da plati parking… Drugi razlog, daleko „ozbiljniji“ od pomenutog jeste činjenica da se Ferrari takmiči u Formuli 1. Samo učešće u nabržem cirkusu na svetu je izuzetno skupo, a kako Ferrari ulaže i ogromne svote novca da bi se ponovo dočepao titule u ovom šampionatu, jasno vam je o čemu se radi. Stoga Italijani pokušavaju na sve načine da znanje stečeno u F1 implementiraju u serijskim automobilima, čisto da se tolika ulaganja bar malo isplate.

Ove godine Ferrari će predstaviti čak pet novih modela. Prvi je prikazan na Salonu automobila u Ženevi, i u pitanju je F8 Tributo. Sledeći stiže krajem ovog meseca, a ostala tri do kraja godine. Interesantno je da prema prvim izveštajima Ferrari neće predstaviti ove godine svoj SUV model.

AutoRepublika 

 

(519)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments