1. Home
  2. Vesti
  3. Najava za BMW serije 2 Gran Coupe
Najava za BMW serije 2 Gran Coupe
0

Najava za BMW serije 2 Gran Coupe

249
0
Podelite sa prijateljima:

Kada bude predstavljen tokom 2019. godine, prvi BMW serije 2 Gran Coupe, koristiće arhitekturu predviđenu za modele sa pogonom na prednje točkove, koja je razvijena u Minhenu, ali će takođe postojati verzije sa vrha ponude, koje će posedovati elektroasistenciju.

Ukoliko to kupac poželi, serija 2 Gran Coupe će moći da bude isporučena i sa sistemom pogona na sve točkove, zahvaljujući xDrive-u. Očekuje se da novajlija bude dugačak oko 4,5 metera, čime bi se pozicionirao tačno između dolazeće serije 1 i nedavno predstavljene serije 3.

Najsnažnija pogonska grupa koja će se ugrađivati u seriju 2 Gran Coupe će isporučivati 252 konjske snage, ali za potrebe primene u M Performance modelu, ova jedinica će dobiti elektroasistenciju, čime će se omogućiti dodatnih 65 kW snage, uz 165 njutn metara obrtnog momenta.

Analogno seriji 3 (G20), “dvojka” u Gran Coupe verziji će takođe posedovati motor koji razvija 143 konjske snage iz tri cilindra. Pored ovih opcija pogonskih sklopova, u ponudi će se naći i 2.0-litarska turbo benzinska jedinica sa 197 “grla”, kao i tri dizelom pogonjene verzije, sa isporukom od 156, 197 i 240 konjskih snaga.

Nova serija 2 Gran Coupé će u smislu mogućnosti, konektivnosti i digitalizacije predstavljati veliki korak napred za marku iz Minhena. Shodno tome, unutrašnjost će krasiti novi digitalni kokpit uz upotrebu znatno manjeg broja tastera, ali zato sa mogućnošću glasovne kontrole funkcija pomoću sistema BMW Intelligent Assistant – “Hey BMW.” Cilj proizvođača je da samo vozilo učini jednim od saputnika u svakodnevnoj saobraćajnoj rutini.

Proizvodnja bi trebalo da startuje u julu ove godine, a sve verzije će posedovati M Sport konfiguraciju kao deo standardne ponude. To podrazumeva mišićaviju karoseriju, dodatno kruće podešen sistem ogibljenja, M Sport kočni sistem, obruč upravljača u istom maniru, kao i točkove od 18 inča. Povrh svega, deo standardne opreme čine i sportska sedišta.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments