1. Home
  2. Vesti
  3. Geely raspisao konkurs za izbor naziva svog rivala Modelu 3
Geely raspisao konkurs za izbor naziva svog rivala Modelu 3
0

Geely raspisao konkurs za izbor naziva svog rivala Modelu 3

151
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski Geely Holding je prikazao zvanični tizer novog električnog automobila koji će se na matičnom tržištu takmičiti sa američkim rivalom sedanom Tesla Model 3. Istovremeno, Geely je objavio početak takmičenja za izbor najprikladnijeg globalnog naziva za svoj novitet, a pod kojim će elektromobil biti otpreman na svetska tržišta. Paradoks svakako predstavlja to što će jedino državljani Kine moći da uzmu učešća u ovom konkursu.

Za sada, novi sedan se prepoznaje jedino po radnoj oznaci, a ona glasi Geely GE11. Spoljni izgled novajlije je ostao tajna sve do oktobra, kada su kineska sertifikaciona tela objavila nekoliko fotografija predserijskih primeraka. Geely GE11 je dugačak 4.736 milimetara, uz međuosovinski razmak od 2.700 milimetara. Svojim izgledom ne otkriva pripadnost aktuelnoj gami kineske marke.

Ako su se za obnarodovanje izgleda eksterijera vozila pobrinula regulatorna tela Kine, za priliku da vidimo izgled unutrašnjosti noviteta, možemo da zahvalimo špijunskim fotografijama. A upravo te ilustracije otkrivaju svu sličnost sa onim što vidimo u Teslinim modelima.

Naime, Geely GE11 takođe poseduje vodoravno postavljen centralni ekran osetljiv na dodir, kao i volan sa dva paoka. Istini za volju, kineski automobil poseduje odvojenu instrumentacionu tablu na kojoj se očitavaju samo najvažniji parametri.

Geely GE11 pokreće elektromotor snage 177 “konja”, a to mu omogućava maksimalnu brzinu od 150 km/h. Koristiće litijum-jonske baterije.

Svetska premijera će biti upriličena u prvom kvartalu naredne godine, kada će biti poznato više detalja o novitetu.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments