1. Home
  2. Vesti
  3. Poznat vremenski okvir i mesto proizvodnje modela marke Aurus
Poznat vremenski okvir i mesto proizvodnje modela marke Aurus
0

Poznat vremenski okvir i mesto proizvodnje modela marke Aurus

531
0
Podelite sa prijateljima:

U razgovoru sa agencijom TASS, minister industrije i trgovine u ruskoj vladi, Denis Manturov je zvanično potvrdio planove vezane za velikoserijsku proizvodnju vozila marke Aurus. Trenutno se montaža ovih vozila odvija u postrojenjima specijalnog NAMI kompleksa u Moskvi. 

Međutim, u ovoj fabrici je moguće organizovati proizvodnju samo 200 do 250 primeraka godišnje, dok broj narudžbina prevazilazi kapacitete ovih pogona za naredne dve godine. Povrh toga, kompanija iz moskovske dilerske mreže Avilon je započela sa prikupljanjem depozita u visini od nešto iznad 19.000 evra (1,5 miliona rubalja), ali bez preuzimanja obaveze prema kupcima u pogledu rokova isporuke, specifikacije opreme ili konačne maloprodajne cene.

Prema rečima Manturova, velikoserijska proizvodnja Aurusa bi prema očekivanjima trebalo da započne sredinom 2020. odgine u pogonima Sollers grupe u gradu Elabuga. Očigledno je da se radi o pogonima Ford Sollersa koji već poseduju infrastrukturu koja omogućava proizvodnju vozila koja po gabaritima odgovaraju Aurusu, s obzirom na to da se i Ford Transit već proizvodi na istom mestu. Naredna godina će poslužiti kao prelazna ka konačnom uspostavljanju serijske proizvodnje koja bi trebala da bude ograničena na 5.000 vozila godišnje.

Denis Manturov je takođe izjavio da je sertifikacija vozila marke Aurus Senat sedan već kompletirana, dok je za minivan Aurus Arsenal (naslovna fotografija) ona tek započela. Za potrebe testiranja, proizveden je i drugi primerak Arsenala, a tokom njegove montaže su otklonjene greške uočene prilikom testiranja prvog prototipa.

Do početka proleća, očekuje se da i prvi prototip modela Aurus Komendant, ugleda svetlost dana. Prema rečima ministra, ovaj model će biti opremljen “zaključavanjem diferencijala na svim točkovima i dve pogonske osovine”.

Ovaj konkretan model je predmet posebnog interesovanja Emirate Tawuzan grupe koja je u njega već investirala iznos od 110 miliona evra. Partnerske strane čak razmatraju uspostavljanje proizvodnje ovog SUV-a na teritoriju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

AutoRepublika

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments