1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. MAZ predstavio svog kandidata za Dakar 2020.
MAZ predstavio svog kandidata za Dakar 2020.
0

MAZ predstavio svog kandidata za Dakar 2020.

406
0
Podelite sa prijateljima:

Iako su se tokom prošlogodišnjeg Dakar relija na podijumu našli samo kamioni koji nisu posedovali “nos”, mnogi timovi sada pokušavaju da pripreme svoje pulene, upravo sa istaknutim ovim atributom.

Sada se ovom društvu priključuje i beloruski MAZ. Ekipa iz Minska je prikazala svog predstavnika na četiri točka. Novitet je zasnovna na blago modifikovanoj šasiji trkačkog MAZ-a, koji je osvojio srebro na prethodnom Dakaru.

Kabinski prostor je pozajmljen od serijske verzije kamiona 5440, a hauba izrađena od fiberglasa potiče od verzije MAZ-6440RA, koja nije doživela serijsku proizvodnju. “Nos” kamiona je dizajniran i proizveden u Belorusiji, doduše korišćenjem samo konvencionalnih materijala.

Ispod haube se nalazi Gyrtech pogonska jedinica zapremine 13 litara. Ovaj motor razvija monstruoznih 960 konjskih snaga uz ogromnih 4.500 njutn metara obrtnog momenta. Automatsku transmisiju Allison potpisuje čuvena kompanija ZF, dok je finski Sisu bio zadužen za mostove.

Sistem oslanjanja takođe potiče od inostranih proizvođača. Amortizere je izradila holandska firma Reiger, dok su za proizvodnju opruga bili zaduženi profesionalci belgijske kompanije Weweler.

Bilo kako bilo, novajlija se neće takmičiti na predstojećem izdanju Dakar relija, čiji start je najavljen za 6. januar u Peruu. Ekipa iz Minska planira da svoje čedo testira na manje značajnim takmičenjima sledeće godine, a ukoliko novitet ne pokaže neke značajnije slabosti, rukovodstvo MAZ-a će ga prijaviti za Dakar 2020.

AutoRepublika

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments